Burgemeester Michel Bezuijen verwelkomt na vier wandelavonden de duizenden deelnemers. Foto: Kees van Rongen
Burgemeester Michel Bezuijen verwelkomt na vier wandelavonden de duizenden deelnemers. Foto: Kees van Rongen

Avondvierdaagse is voor dit jaar gered

Actueel 827 keer gelezen

Zoetermeer - Doordat het aantal vrijwilligers de laatste jaren enorm was teruggelopen en voorzitter Jos van Uden wegens zijn leeftijd in november vorig jaar afscheid nam, was het twijfelachtig geworden of de Avondvierdaagse in Zoetermeer nog wel kon doorgaan. Waarnemend voorzitter Astrid Vuijk kwam meteen in actie. Zij deed een dringende oproep in het Streekblad.

Door Kees van Rongen

“Dat had succes,” vertelt Astrid Vuijk. “Verscheidene personen reageerden op de oproep om te helpen. Inmiddels is bekend, dat Ronnie Meurs en All-in One Events zich gaan inzetten voor de Avondvierdaagse. Verder is een goed contact met de gemeente verzekerd. Hoofdsponsor Gro-Up blijft eveneens het evenement steunen. Andere sponsors zijn nodig onder meer voor medailles, traktaties en muziek bij de slotmanifestatie.

De Avondvierdaagse in Zoetermeer is dan ook voor dit jaar gered. Wel hopen we nog op meer vrijwilligers, want die hebben we hard nodig. En met name bij de verkeersregelaars, die helpen bij het veilig oversteken van de wandelaars, hebben we een tekort, dat we nog moeten oplossen. Als vrijwilliger kan je al voor één of twee avonden meehelpen tussen 17.30 en 20.30 uur. Vooraf aan de Avondvierdaagse wordt een bijeenkomst voor de vrijwilligers gehouden, waarbij wordt uitgelegd wat zij precies gaan doen. Tijdens de Avondvierdaagse krijgen de vrijwilligers eten en drinken van de organisatie en een hesje om goed zichtbaar te zijn.”

De Avondvierdaagse wordt dit jaar van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei gehouden.
“Bij de organisatie komt heel wat kijken,” zegt Astrid Vuijk, die als hulpouder op school te maken kreeg met de avondvierdaagse. Zij weet als geen ander hoe noodzakelijk vrijwilligers zijn voor een dergelijk groot evenement. Binnenkort opent de inschrijving voor de 52ste Avondvierdaagse in Zoetermeer. Zie hiervoor de website avondvierdaagse-zoetermeer.nl. De organisatie is in handen van de Stichting Avond4daagse Zoetermeer en is aangesloten bij de Koninklijke Wandelbond Nederland.

Het bestuur bestaat uit drie leden. “De mensen, die zich nu als vrijwilliger hebben aangemeld, nemen nog geen zitting in het bestuur. Voorlopig zijn ze de helpende handjes, die we nodig hebben. Na 16 mei gaan we het evenement evalueren,” zegt Astrid Vuijk.

Vrijwilligers worden opgeroepen zich te melden via: avond4daagse.zoetermeer@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18