Feestelijke start bouw van The Carousel, (v.l.n.r.) Mariëtte Heemkerk (directeur-bestuurder van De Goede Woning), Jan Iedema (wethouder stedelijke ontwikkeling) en Johan Krijgsman (directeur van Bouwbedrijf Waal). Foto: Foto: Michel Groen
Feestelijke start bouw van The Carousel, (v.l.n.r.) Mariëtte Heemkerk (directeur-bestuurder van De Goede Woning), Jan Iedema (wethouder stedelijke ontwikkeling) en Johan Krijgsman (directeur van Bouwbedrijf Waal). Foto: Foto: Michel Groen

Bouw 85 sociale huurwoningen aan de Engelandlaan van start gegaan

Actueel 1.966 keer gelezen

Zoetermeer - Aan de Engelandlaan 140 is donderdag 1 februari de bouw van 85 sociale huurwoningen van woningcorporatie De Goede Woning feestelijk van start gegaan.

Het startsein voor de bouw van The Carousel werd gegeven door Jan Iedema, wethouder stedelijke ontwikkeling, Johan Krijgsman, directeur van Bouwbedrijf Waal en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning.

“We zijn er trots op dat we over ongeveer anderhalf jaar 85 één- en twee-persoons huishoudens blij kunnen maken met een nieuwe duurzame sociale huurwoning midden in het centrum van Zoetermeer”, aldus Mariëtte Heemskerk. “Ondanks de gestegen bouwkosten kunnen we een prachtig en duurzaam gebouw van 15 verdiepingen realiseren, met grote dank aan EenTien architecten, Bouwbedrijf Waal, de gemeente en de betrokken collega’s van DGW.”

Draaiende vorm

The Carousel bestaat uit 57 tweekamerwoningen en 28 driekamerwoningen. Alle woningen krijgen een balkon. Bijzonder is dat de balkons van de woningen steeds na 6 lagen anders geplaatst worden. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat alle appartementen goed uitzicht krijgen. Vanwege deze draaiende vorm heeft het gebouw aan de Engelandlaan de Engelse naam The Carousel gekregen. Als ‘eye-cather’ wordt de entree van het gebouw voorzien van een 6 meter hoge V kolom. 

Warmtepompen in het stadhuis

Het gebouw wordt verwarmd door warmtepompen die in het stadhuis staan. Deze warmtepompen voorzien naast het gemeentehuis ook het gebouw De Kroon van verwarming en warm tapwater.
The Carousel wordt gebouwd op het terrein tussen de gebouwen City House en Dutch Port, vlak bij het stadhuis, Randstadrailhalte Centrum-West en de winkels. Bij het gebouw komen 43 parkeerplaatsen voor vergunninghouders.
De verwachte oplevering staat gepland eind 2024. De verhuur van de woningen loopt via Woonnet-Haaglanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18