Wouter Stomp (radioloog) en Hemanth Ramanna (elektrofysioloog-cardioloog) openen de vernieuwde kamer. Foto: Lucas Krullaards
Wouter Stomp (radioloog) en Hemanth Ramanna (elektrofysioloog-cardioloog) openen de vernieuwde kamer. Foto: Lucas Krullaards

Patiënten en medewerkers blij met de vernieuwde angiokamer in HagaZiekenhuis Zoetermeer

Actueel 824 keer gelezen

Zoetermeer - Makkelijkere en snellere behandeling voor de patiënt, de nieuwste beeldtechnieken en een frisse opknapbeurt. Dat zijn enkele resultaten van de verbouwing van de angiokamer in HagaZiekenhuis Zoetermeer. 

In een angiokamer kunnen patiënten verschillende onderzoeken en behandelingen krijgen. Voorbeelden zijn röntgenonderzoek van de bloedvaten (angiografie), pacemakerimplantaties, onderzoek van de bloedvaten van het hart, dotterbehandelingen van de bekken en beenvaten, stentplaatsingen en puncties. Dit gebeurt met röntgenstraling en echografie.

De eerste patiënten zijn met succes en tevredenheid in Zoetermeer behandeld. In HagaZiekenhuis Den Haag begon begin november de verbouwing van de overige angiokamers. Na afronding van de verbouwing in de loop van volgend jaar, beschikken beide locaties over dezelfde up-to-date apparatuur. Hierdoor is uitwisseling van de specialisten radiologie en cardiologie ook makkelijker.

Betere beeldkwaliteit

De angiokamer in Zoetermeer maakt nu gebruik van een nieuw systeem van Siemens. Dat levert een forse verbetering op van de beeldkwaliteit en zorgt voor een aanzienlijk lagere stralingsdosis voor zowel patiënten als behandelaars. Daarnaast zijn de vloeren en plafonds vervangen en heeft de ruimte een opfrisbeurt gekregen.

Camiel Klink, radioloog HagaZiekenhuis licht toe: “We zijn erg blij met deze grote verbouwing van de angiokamer in HagaZiekenhuis Zoetermeer. De kamer is veel moderner geworden en de apparatuur is veel patiëntvriendelijker. Zij kunnen nu veel makkelijker het zogenaamde statief opstappen om op de tafel te komen. Verder heeft de apparatuur nieuwe software waarmee de procedures eenvoudiger zijn en sneller verlopen. Dat maakt het systeem ook een stuk gebruikersvriendelijker. Nog een voordeel hiervan is dat we onze behandelingen ook nog verder kunnen uitbreiden, daardoor is er meer zorg mogelijk dicht bij huis voor patiënten uit Zoetermeer. De verbouwing is echt een aanwinst voor medewerker en patiënt.”
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00