Eerstejaarsleerlingen mavo, havo en vwo presenteerden hun zelfbedachte spellen in het kader van hun eerste Bèta Challenge en Technasium project. Foto: pr
Eerstejaarsleerlingen mavo, havo en vwo presenteerden hun zelfbedachte spellen in het kader van hun eerste Bèta Challenge en Technasium project. Foto: pr

Eerstejaarsleerlingen van het ONC Parkdreef presenteren hun zelf ontworpen spellen

Actueel 390 keer gelezen

Zoetermeer – De eerstejaarsleerlingen van de afdelingen mavo, havo en vwo van het ONC Parkdreef hebben begin deze week hun eerste Bèta Challenge en Technasium project afgerond. Zij presenteerden die dag hun zelfbedachte spellen aan alle aanwezigen, die de spellen uiteraard volop konden uittesten.

De opdrachtgever van dit project en tevens de eigenaar van de Zoetermeerse spellenwinkel Spel en Meer, Edwin Niemans, heeft de spellen beoordeeld.

In het begin van het schooljaar zijn alle leerlingen naar Spel en Meer geweest. Hier hebben zij kennis gemaakt met verschillende spellen en konden ze informatie ophalen. Vervolgens hebben ze van de eigenaar van de winkel de opdracht gekregen zelf een spel te ontwikkelen.

De afgelopen 10 weken zijn de leerlingen ontzettend druk geweest met het bedenken, ontwerpen, uittekenen en maken van hun spel. Hierbij konden ze gebruikmaken van de modernste apparatuur, zoals laserprinters en 3D-printers.

Uiteindelijk werd er uit alle spellen een shortlist samengesteld en heeft Edwin een winnaar gekozen. Na enkele eervolle vermeldingen voor een paar innovatieve spellen werd het team dat het spel ‘Appeldief’ ontwikkelde tot winnaar gekozen. Met een paar aanpassingen zou het spel zelfs geschikt kunnen zijn om uit te brengen, gaf Edwin aan. Een bijzondere prestatie!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18