Beide runs starten en eindigen op de Markt van Zoetermeer, en het sfeervolle parcours leidt deelnemers door en rondom het Stadshart. Foto: Gerard van Warmerdam
Beide runs starten en eindigen op de Markt van Zoetermeer, en het sfeervolle parcours leidt deelnemers door en rondom het Stadshart. Foto: Gerard van Warmerdam

Magisch Zoetermeer houdt 2e Santa Evening Run en Santa Kids Run in en om het Stadshart

Actueel 417 keer gelezen

Zoetermeer - De 2e editie van de Santa Evening Run en de Santa Kids Run start op zaterdag 16 december in het Stadshart van Zoetermeer, dat weer omgetoverd wordt tot een feestelijk schouwspel vol rennende Kerstmannen en Kerstvrouwen, die allemaal lopen voor het goede doel.

De Santa Evening Run biedt een unieke gelegenheid voor de gemeenschap om deel te nemen aan een feestelijke run, verkleed als Kerstman of Kerstvrouw, ter ondersteuning van het goede doel van Magisch Zoetermeer. Deelnemers kunnen kiezen tussen hardlopen of gewoon lopen, zolang ze maar gehuld zijn in hun beste kerstoutfit.

De festiviteiten starten met de Santa Kids Run, speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar, die om 17.00 uur van start gaat. Vervolgens zullen de volwassenen om 18.00 uur hun eigen parcours volgen. Beide runs starten en eindigen op de Markt van Zoetermeer, en het sfeervolle parcours leidt deelnemers door en rondom het Stadshart. Na afloop staat warme chocolademelk klaar om iedereen op te warmen. Alle deelnemers worden aangemoedigd om zichzelf te versieren met fonkelende lichtjes voor een extra feestelijke sfeer. Met muziek van DJ Rob en zanger Johan Rensen wordt het feest op de Markt compleet.

Lees verder onder foto >


Foto: Gerard van Warmerdam

Voor eenzame ouderen

Magisch Zoetermeer heeft als doel eenzaamheid onder de aandacht te brengen en het taboe rond dit onderwerp te doorbreken. Tijdens de kerstperiode organiseert Magisch Zoetermeer dan ook activiteiten en ontmoetingen voor eenzame ouderen en probeert wensen voor ouderen uit te laten komen, zodat zij zich minder eenzaam voelen tijdens deze feestelijke tijd.

Aanmelden en kosten

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Santa Evening Run en Santa Kids Run via de website van Magisch Zoetermeer: magischzoetermeer.nl. De kosten bedragen 5 euro voor kinderen en 15 euro voor volwassenen. Groepen en teams kunnen profiteren van een speciaal tarief en kinderen van ouders met een Zoetermeerpas lopen gratis mee. Als blijk van waardering ontvangen deelnemers een kerstpak en warme chocolademelk na de run. Elk kind dat deelneemt, ontvangt bovendien een medaille als herinnering aan deze bijzondere dag en krijgt een fotomoment met de Kerstman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18