Jan Doesburg heeft als vrijwilliger zich ook  voor Humanitas ingezet, en nu vooral voor stadsboerderij De Balijhoeve. Foto: FOTOFLEX.NL
Jan Doesburg heeft als vrijwilliger zich ook voor Humanitas ingezet, en nu vooral voor stadsboerderij De Balijhoeve. Foto: FOTOFLEX.NL

Chapeaubeeldje voor vrijwilliger van De Balijhoeve Jan Doesburg

Actueel 444 keer gelezen

Zoetermeer - Als dank voor zijn jarenlange inzet in de wijk Rokkeveen ontving Jan Doesburg deze week  een Chapeaubeeldje. Wijkwethouder Marijke van der Meer reikte deze blijk van grote waardering uit bij Stadsboerderij De Balijhoeve waar Jan als vrijwilliger actief is. 

“Jan zet zich al meer dan 17 jaar onafgebroken in als vrijwilliger en is iemand die je graag in je buurt wilt hebben. Hij is betrokken, en een verbindende kracht in Rokkeveen,” licht wethouder Van der Meer toe. “Een Zoetermeerder waar het Chapeaubeeldje bij uitstek voor bedoeld is.”

Jan Doesburg heeft als vrijwilliger een indrukwekkende en uiteenlopende staat van dienst. Zo heeft hij Humanitas geholpen bij de coördinatie van het project tegen eenzaamheid, waarbij hij zelf deed aan vriendschappelijke huisbezoeken.

Daarnaast zet hij zich als vrijwilliger in voor stadsboerderij De Balijhoeve waar hij regelmatig de handen uit de mouwen steekt. Als bestuurslid van de stichting Buurt en Balij verstevigt hij de band tussen buurtbewoners, onder meer door het organiseren van buurtactiviteiten. Daarbij staat hij altijd open voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen die vanuit de buurt komen.

Het Chapeaubeeldje is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Met dit gebaar spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18