Wethouder Iedema
Wethouder Iedema

Geen CV of sollicitatie maar snel reageren voor een baan

Actueel 527 keer gelezen

Zoetermeer -  De gemeente start als eerste gemeente in Nederland met de proef Open Hiring. Bij deze wervingsmethode is geen cv of sollicitatiegesprek nodig. Wie als eerste reageert krijgt direct een jaarcontract.

Wethouder Jan Iedema wilde graag als eerste gemeente in Nederland aan dit project meedoen en Iedema is blij dat hij de primeur heeft. “Niet de gemeente, maar de mensen zelf bepalen of ze geschikt zijn,” licht hij toe. “We willen als gemeente Zoetermeer nog meer inzetten op inclusief werkgeverschap. Zo nemen we alle mogelijke vooroordelen weg en bieden we iedereen een eerlijke kans op een baan.”

Uniek
Zoetermeer is de eerste gemeente in Nederland die open hiring inzet voor kantoorfuncties. “Het zijn banen die om meer kwalificaties vragen. We vertrouwen op het inschattingsvermogen van de mensen zelf en geven hiermee verborgen talenten een kans,” legt de wethouder uit.
Deze proef verloopt in nauwe samenwerking met Open Hiring Nederland, initiatief van Start Foundation. Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation: “We vinden het fantastisch dat de gemeente Zoetermeer de eerste gemeente is, die hierin een voorbeeldfunctie vervult. We zochten al langer naar een ‘durfal’ die wat complexere functies open wil stellen voor deze manier van werven. Die hebben we nu gevonden. Er volgen na Zoetermeer hopelijk nog veel meer bedrijven.”

Interesse?
Meer informatie over de vacatures en de procedure is te vinden op Vacatures | Werken bij Gemeente Zoetermeer (werkenbijzoetermeer.nl). Woensdag 6 december om 15:30 uur een informatiebijeenkomst. Hier wordt er toelichting gegeven over de functies en maak je anoniem kennis met de werkgever, de gemeente. Meld je aan door te mailen naar openhiring@zoetermeer.nl. Wees snel, want een beperkt aantal mensen kan deelnemen. Tijdens deze bijeenkomst kan je je nog niet inschrijven voor de baan.Vanaf vrijdag 8 december 12.00 kun je je inschrijven op de functie via openhiring@zoetermeer.nl. Degene die zich als eerste in heeft geschreven wordt maandag 11 december gebeld en uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek.
Net als bij een reguliere procedure wordt een jaarcontract aangeboden met een maand proeftijd. In deze maand wordt goed gemonitord of er een blijvende match is. Is dit niet het geval dan wordt de tweede inschrijver op de lijst uitgenodigd enzovoorts. Bij goed functioneren is er, zoals gebruikelijk binnen de gemeente Zoetermeer, uitzicht op een vast dienstverband.

Evaluatie 

De gemeente evalueert de uitkomsten van deze proef en bepaalt of de open hiring methode een vervolg zal gaan krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18