Een aantal Maatjes ontving een oorkonde en speld vanwege jarenlange inzet als Maatje. Ook kregen enkele nieuwe Maatjes hun certificaat. Foto: pr
Een aantal Maatjes ontving een oorkonde en speld vanwege jarenlange inzet als Maatje. Ook kregen enkele nieuwe Maatjes hun certificaat. Foto: pr

SchuldHulpMaatje viert 10-jarig bestaan: ‘Er is geen menselijke maat, zonder menselijk contact’

Actueel 557 keer gelezen

Zoetermeer - Op woensdag 15 november vierde een groot aantal mensen het 10-jarig jubileum van SchuldHulpMaatje in de Regenboogkerk in Zoetermeer. Onder de gasten veel (oud)Maatjes, nieuwe Maatjes, bestuur van de landelijke stichting, wethouder Bouke Velzen, genodigden en het bestuur van SHMZ en Nadja Jungmann. 

Nadja is onder meer lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool van Utrecht en bijzonder hoogleraar privaatrecht (specialisatie schuldenproblematiek) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij legde uit hoe je mensen met een schuld benadert. Dat heeft te maken met de kwaliteit van het Maatje in kennis van schulden, maar ook in de gespreksvoering. Hoe maak je echt contact met de cliënt; hoe kan je de cliënt zelf de keuze laten maken in de richting van een financieel gezond leven. Het werd goed duidelijk dat een Maatje meer is dan iemand die de administratie ordent; een Maatje draagt bij aan het welzijn van de cliënt.

Lees verder onder foto >

Wethouder Bouke Velzen sprak zijn dank en waardering uit aan de organisatie en de Maatjes. Foto: pr

Bouke Velzen, wethouder Armoedebeleid en Inkomen, benadrukte het grote belang van SchuldHulpMaatje. De schakel tussen de cliënt en instanties. Een organisatie als SHM Zoetermeer die 10 jaar geleden begon met 13 Maatjes en nu 85 Maatjes telt. Maatjes die de mens steunen, wanneer dat ‘even’ nodig is.

Tot slot kreeg een aantal Maatjes een oorkonde en speld vanwege jarenlange inzet als Maatje. En natuurlijk waren er weer enkele nieuwe Maatjes die hun certificaat kregen.

Heb je hulp nodig?

Merk jij dat je je grip verliest op je administratie of financiën? Heb je hulp nodig bij het inzichtelijk maken van je inkomsten en uitgaven? Wil je begeleiding bij het maken van afspraken met schuldeisers of de gemeente. Meld je aan bij SchuldHulpMaatje Zoetermeer via www.uitdeschulden.nu. Na aanmelding wordt contact met je opgenomen en wordt samen doorgenomen waarmee je kan worden geholpen.

Maatje worden?

Voel je je door het bovenstaande aangesproken en wil je Maatje worden? Sluit je dan aan bij SHMZ en maak het verschil voor je medebewoner van de stad. De eerstvolgende training wordt gegeven in januari 2024 in Zoetermeer; locatie Bredewater 36. Aanmelden kan via info@shmzoetermeer.nl. Wil je eerst meer informatie, bel dan met Arthur Schipper 06 23404596.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51
Afbeelding
Gratis met de Ouderenbus naar het Stadshart voor kerstinkopen 30 nov., 12:44 1
Afbeelding
Vrijwilliger blijft betrokken bij gezin: 'Een leuk direct vervolg van de VoorleesExpress' 30 nov., 11:38
Afbeelding
Wintersoep met winters drankje bij buurtlunch in de Hof van Seghwaert 30 nov., 11:08
Afbeelding
Betoverende Lichtjesparade en vuurwerk spektakel verlichten Winkelcentrum Oosterheem 30 nov., 10:14
Afbeelding
Van trainingsscenario's naar echte reanimatie in Zoetermeer 30 nov., 09:20
Afbeelding
Oranje handjes door Zoetermeer om geweld tegen vrouwen uit te bannen 29 nov., 22:02