Een aantal Maatjes ontving een oorkonde en speld vanwege jarenlange inzet als Maatje. Ook kregen enkele nieuwe Maatjes hun certificaat. Foto: pr
Een aantal Maatjes ontving een oorkonde en speld vanwege jarenlange inzet als Maatje. Ook kregen enkele nieuwe Maatjes hun certificaat. Foto: pr

SchuldHulpMaatje viert 10-jarig bestaan: ‘Er is geen menselijke maat, zonder menselijk contact’

Actueel 468 keer gelezen

Zoetermeer - Op woensdag 15 november vierde een groot aantal mensen het 10-jarig jubileum van SchuldHulpMaatje in de Regenboogkerk in Zoetermeer. Onder de gasten veel (oud)Maatjes, nieuwe Maatjes, bestuur van de landelijke stichting, wethouder Bouke Velzen, genodigden en het bestuur van SHMZ en Nadja Jungmann. 

Nadja is onder meer lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool van Utrecht en bijzonder hoogleraar privaatrecht (specialisatie schuldenproblematiek) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij legde uit hoe je mensen met een schuld benadert. Dat heeft te maken met de kwaliteit van het Maatje in kennis van schulden, maar ook in de gespreksvoering. Hoe maak je echt contact met de cliënt; hoe kan je de cliënt zelf de keuze laten maken in de richting van een financieel gezond leven. Het werd goed duidelijk dat een Maatje meer is dan iemand die de administratie ordent; een Maatje draagt bij aan het welzijn van de cliënt.

Lees verder onder foto >

Wethouder Bouke Velzen sprak zijn dank en waardering uit aan de organisatie en de Maatjes. Foto: pr

Bouke Velzen, wethouder Armoedebeleid en Inkomen, benadrukte het grote belang van SchuldHulpMaatje. De schakel tussen de cliënt en instanties. Een organisatie als SHM Zoetermeer die 10 jaar geleden begon met 13 Maatjes en nu 85 Maatjes telt. Maatjes die de mens steunen, wanneer dat ‘even’ nodig is.

Tot slot kreeg een aantal Maatjes een oorkonde en speld vanwege jarenlange inzet als Maatje. En natuurlijk waren er weer enkele nieuwe Maatjes die hun certificaat kregen.

Heb je hulp nodig?

Merk jij dat je je grip verliest op je administratie of financiën? Heb je hulp nodig bij het inzichtelijk maken van je inkomsten en uitgaven? Wil je begeleiding bij het maken van afspraken met schuldeisers of de gemeente. Meld je aan bij SchuldHulpMaatje Zoetermeer via www.uitdeschulden.nu. Na aanmelding wordt contact met je opgenomen en wordt samen doorgenomen waarmee je kan worden geholpen.

Maatje worden?

Voel je je door het bovenstaande aangesproken en wil je Maatje worden? Sluit je dan aan bij SHMZ en maak het verschil voor je medebewoner van de stad. De eerstvolgende training wordt gegeven in januari 2024 in Zoetermeer; locatie Bredewater 36. Aanmelden kan via info@shmzoetermeer.nl. Wil je eerst meer informatie, bel dan met Arthur Schipper 06 23404596.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00