Door te lezen sla je niet alleen kennis en informatie op, het brengt je ook inzichten bij en verruimt je denken en beeld van de wereld.
Door te lezen sla je niet alleen kennis en informatie op, het brengt je ook inzichten bij en verruimt je denken en beeld van de wereld.

(Her)ontdek lezen met een voordelig jaarabonnement bij de Bibliotheek

Actueel 505 keer gelezen

Zoetermeer - Als je leest ligt de wereld aan je voeten. Lezen zorgt niet alleen voor betere prestaties op school of werk, het vergroot ook je maatschappelijke kansen, je inlevingsvermogen en vermindert vooroordelen. Daarnaast is lezen ook gewoon fijn om te doen en biedt het afleiding. Om nog meer mensen te stimuleren om lezen te (her)ontdekken heeft De Bibliotheek Zoetermeer een geweldige aanbieding. Sluit dit jaar nog een jaarabonnement af en lees de eerste vier maanden gratis. Dat is een korting van maar liefst 33 %!

De Bibliotheek Zoetermeer bestaat uit de hoofdvestiging in het Forum in het Stadshart en daarnaast uit twee wijkvestigingen in de wijken Rokkeveen en Oosterheem. Deze verschillende locaties bij elkaar herbergen een schat aan boeken, e-books en luisterboeken in verschillende genres””, vertelt Bernadette van Gils, strategisch marketing- en communicatieadviseur bij de Bibliotheek Zoetermeer. “Voor iedereen is er wel een mooi boek te vinden, of je nu houdt van spannende thrillers, graag wilt weg zwijmelen bij een mooie roman of juist geïnteresseerd bent in boeken over wetenschap of geschiedenis.” Naast de fysieke locaties heb je met je bibliotheekpas ook altijd en overal toegang tot de onlinebibliotheek met tal van e-books, luisterboeken en tijdschriften.

Door te lezen sla je niet alleen kennis en informatie op, het brengt je ook inzichten bij en verruimt je denken en beeld van de wereld. Daarnaast leidt het op een hele directe manier tot geluk. “Het lezen van een mooi boek biedt je positieve ervaringen”, legt Van Gils uit. “Natuurlijk lezen mensen voor hun plezier, maar doordat je vaak meegesleept wordt in een verhaal draagt lezen ook bij aan vaardigheden die verband houden met een gelukkiger leven. Zo kan het lezen van een boek een goed middel zijn tegen stress omdat je tijdens het lezen gefocust en ontspannen bent, en alles om je heen even vergeet.”

Maar de Bibliotheek is meer dan lezen en boeken alleen. “De Bibliotheek organiseert iedere maand leuke activiteiten, (educatieve) workshops en cursussen”, licht Van Gils toe. “Deze zijn voor iedereen toegankelijk, maar met je bibliotheekpas krijg je korting. Het is zelfs mogelijk om gratis onlinecursussen te volgen op de website van de Bibliotheek via online leermethode Good Habits.”

Wacht dus niet langer en word dit jaar nog lid van de Bibliotheek Zoetermeer. Als lid kun je gratis verlengen, laat de Bibliotheek je weten wanneer je je materialen moet inleveren en kun je gebruik maken van de Sprintservice. Met het Premium abonnement voor volwassenen kun je 60 materialen of 10 e-books gelijktijdig lenen tijdens de zes weken uitleentermijn, betaal je geen leengeld of te laat geld en ontvang je een extra nevenpas. Sluit je een jaarabonnement af in de maanden november of december van dit jaar dan betaal je in plaats van € 66,95 pr jaar nu € 44,85. Voor houders van de ZoetermeerPas is het abonnement zelfs gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51
Afbeelding
Gratis met de Ouderenbus naar het Stadshart voor kerstinkopen 30 nov., 12:44 1
Afbeelding
Vrijwilliger blijft betrokken bij gezin: 'Een leuk direct vervolg van de VoorleesExpress' 30 nov., 11:38
Afbeelding
Wintersoep met winters drankje bij buurtlunch in de Hof van Seghwaert 30 nov., 11:08
Afbeelding
Betoverende Lichtjesparade en vuurwerk spektakel verlichten Winkelcentrum Oosterheem 30 nov., 10:14
Afbeelding
Van trainingsscenario's naar echte reanimatie in Zoetermeer 30 nov., 09:20
Afbeelding
Oranje handjes door Zoetermeer om geweld tegen vrouwen uit te bannen 29 nov., 22:02