Creatieveling Mariska Verbakel en bedrijfsleider Dave van Luijken zijn maar wat trots op de show die is neergezet.
Creatieveling Mariska Verbakel en bedrijfsleider Dave van Luijken zijn maar wat trots op de show die is neergezet.

Sprookjesachtige kerstwereld bij Intratuin Zoetermeer

Actueel 924 keer gelezen

Zoetermeer - Nu de donkere dagen weer zijn aangebroken verlang je als vanzelf weer naar Kerstmis. Lekker met je gezin, familie of vrienden genieten aan een mooie gedekte tafel, of samen cadeautjes uitpakken bij de kerstboom. Niet voor niets wordt Kerstmis omschreven als de mooiste tijd van het jaar. Dat is goed terug te zien in de kerstshow van de Intratuin in Zoetermeer. Hier droomt u weg in een sprookjesachtige wereld vol prachtige kerstartikelen. Dit wordt een kerst die u niet snel zal vergeten.

Creatieveling Mariska Verbakel en bedrijfsleider Dave van Luijken hangen nog snel even wat laatste versieringen in een van de vele, prachtig gedecoreerde kerstbomen. Beiden zijn maar wat trots op de show die is neergezet. “We doen elk jaar ons best om de show nog mooier te maken dan die van het jaar ervoor”, vertellen beiden enthousiast. En daar zijn ze volgens eigen zeggen wederom in geslaagd. 

De beleving begint al zodra u aan komt rijden. Buiten klinkt gezellige kerstmuziek om u alvast in de stemming te brengen. Eenmaal binnen komt u ogen te kort en zingen de dansende beren u vrolijk tegemoet. Een grote stoel en een slee staan klaar voor het eerste selfiemoment waarvan er verderop in de show nog veel meer zijn. “Je merkt dat mensen er weer klaar voor zijn”, vertelt Mariska. “Mensen zijn op zoek naar sfeer en warmte in huis met de gordijnen dicht en gezellige lampjes of kaarsjes aan.”

Lees verder onder foto >

Stijlkamers

Aan de kerstshow is weer wekenlang gewerkt. Alle artikelen zijn mooi op kleur bij elkaar gepresenteerd in verschillende stijlkamers. Dit jaar is als thema gekozen voor de sprookjeswereld van de Efteling. “De show begint met een grote Eftelingpresentatie met onder andere het sprookjeshuis van Doornroosje. Als je door de ramen kijkt zie je hoe ze ligt te slapen terwijl er overal om je heen echte Eftelingmuziek klinkt. Er is ook een presentatie van de attractie Droomvlucht waar kinderen in een huisje kunnen kruipen, en een miniatuuruitvoering van de Efteling met leuke huisjes zien.” Het sprookje van Doornroosje loopt ook bij Intratuin Zoetermeer gelukkig goed af. Aan het einde zie je hoe ze door haar prins wakker wordt gekust. “Je merkt dat de beleving van kinderen steeds belangrijker wordt”, stelt Mariska vast. “Je kunt nog zo’n grote presentatie bouwen, het gaat voor kinderen pas echt leven als er ‘levende’ of bewegende onderdelen in zijn verwerkt. En als kinderen genieten, genieten hun ouders of verzorgers ook.” Daarom zijn er veel plaatsen in de show verwerkt waar je op het gemak even kunt blijven staan om te genieten van alles dat beweegt. 

Lees verder onder foto >

Selfies

Social media zoals Tik-Tok en Instagram zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Daarom zijn er, net als bij de ingang, veel plekken waar je leuke selfies en foto’s kunt maken zoals in een Engelse telefooncel, bij de giga-beer of beren die muziek spelen, of in een heuse arrenslee. “Leuk voor in het gezinsalbum of om te delen op internet.” 

Net als elk jaar is er ook weer de bekende kersttrein waarin kinderen een rondje kunnen maken. “Treinen blijven populair”, weet Dave. “Daarom hebben we ook een ruim assortiment kersttreinen die je door je kerstdorp of rond je kerstboom kunt laten rijden.” Voor wie helemaal uit wil pakken zijn er bewegende benen die u in uw boom kunt verwerken. Zo lijkt het net of de kerstman erin probeert te klimmen. Intratuin Zoetermeer heeft ook dit jaar een prachtige collectie kersthuisjes. Die zijn verwerkt in prachtige berglandschappen of knusse dorpjes. Hoe langer u blijft kijken, hoe meer u ziet.

Lichtjes

Wie aan Kerstmis denkt, denkt aan lichtjes. “We hebben een grote afdeling binnen- en buitenverlichting”, vertelt Mariska. “Mensen kunnen ze niet alleen in de handen nemen om ze goed te bekijken, maar ook direct het verbruik zien.” Daarnaast is er een ruime sortering verlichtingsornamenten, en verlichting voor aan uw gevel, dakgoot of veranda. Ledkaarsen zijn er in verschillende uitvoeringen met en zonder timer en afstandsbediening. Stuk voor stuk energiezuinig en wel zo veilig. Bij Kerstmis hoort natuurlijk gezellig tafelen. “We hebben alles in huis om de eettafel feestelijk aan te kleden. Met mooie tafelkleden, windlichten, kaarsenstandaards en andere items; alles staat overzichtelijk op kleur bij elkaar. 

Lees verder onder foto>

Ornamenten

De laatste jaren geven mensen steeds vaker een persoonlijke touch aan hun kerstboom. Dat kan natuurlijk met mooie kerstballen in uw favoriete kleur, maar ook met een van de vele decoratieve ornamenten. “Het assortiment groeit jaarlijks”, benadrukt Mariska. “Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel ornamenten van. Van engeltjes en vogeltjes tot etenswaren, drankjes en Disneyfiguren, hobby- of sportartikelen.” De ornamenten zijn niet alleen leuk voor in uw eigen kerstboom, maar ook leuke items om cadeau te doen. Voor mensen met kleine kinderen of huisdieren zijn er ook kunststof kerstballen. Die doen het overigens ook goed in een boom of kerstpresentatie in de tuin. Er is een ruim assortiment kunstkerstbomen. Sommige zijn bijna niet van echt te onderscheiden.
Vanaf half november worden er weer echte kerstbomen en kerststukjes verkocht. Ook geur wordt steeds belangrijker in het interieur. “We hebben verschillende geurproducten zoals geurzakjes, oliën en diffusers in heerlijke winterse geuren.”

Intratuin Zoetermeer is gevestigd aan de Voorweg 192 in Zoetermeer en dagelijks geopend van 09.30 uur tot 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag is er koopavond tot 21.00 uur, op zaterdag is het tuincentrum open van 09.00 tot 17.30 uur, op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zie ook https://www.intratuin.nl/intratuin-zoetermeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27