Maja en Henk Neijssel
Maja en Henk Neijssel

Benefiet Veiling en feestje voor het Maja Anjohuis

Actueel 892 keer gelezen

Zoetermeer - Het Maja Anjohuis is een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten in Zoetermeer. Op de bijeenkomsten kunnen lotgenoten in een ongedwongen sfeer met elkaar praten over wat hen bezighoudt. 

Stichting Maja Anjohuis is deze zomer opgericht en heeft van het Nationaal fonds tegen kanker de kans gekregen om, éénmalig, de inkomsten van acties dit jaar te verdubbelen. In twee grote acties wordt nu geprobeerd om de nieuwe stichting een goede start te bezorgen zodat zij door kunnen gaan met de lotgenoten bijeenkomsten en andere activiteiten kunnen opzetten.
De Benefiet Veiling en feestje wordt op woensdag 11 oktober gehouden bij 1892Eten & drinken in de Dorpsstraat. Een maand later, op zondag 5 november is de Ronde van de Driemanspolder, een recreatieve hardloopwedstrijd, waarvan de opbrengst naar het Maja Anjohuis gaat.

Maja Neijssel is 78 jaar en woont samen met haar man Henk al 37 jaar in Zoetermeer. Zij kreeg twee keer de diagnose borstkanker, in 1996 en opnieuw in 2020. “Op een gegeven moment was ik wel klaar met het medische traject, maar toen kwam de klap. Alles wat er gebeurd was, moest ik verwerken. Ik ben toen gaan schilderen om mijn gevoelens te uiten. Ik miste contact met lotgenoten, een stukje herkenning.”
Veel (ex-)kankerpatiënten maken dit mee, familie en vrienden proberen wel te steunen, maar hebben het niet zelf meegemaakt. Maja: “Als kankerpatiënt ben je bijvoorbeeld altijd bang dat het weer terugkomt. Die angst gaat nooit weg.”
Het inloophuis begon klein met een eerste koffieochtend in november 2022. De eerste bezoekers waren al meteen enthousiast en wilden vaker komen. Maja: “De mensen vonden het een warm bad, ze werden eindelijk gehoord. Zo groeide het aantal bezoekers voor de koffieochtend.” De insteek van de ochtend was laagdrempelig: het eerste kopje koffie was gratis en patiënten konden hun verhaal vertellen.

Om een goede start mogelijk te maken voor het Maja Anjohuis wordt er op woensdag 11 oktober in 1892 Eten & drinken De Graanschuur (Dorpsstraat 74-A) een bijzondere benefiet veiling gehouden. De Zoetermeerse zanger Johan Rensen zal optreden evenals het Orkestcollectief. De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van John Medley. Daarnast is er een veiling. De avond start om 18.00 uur met een borrel, gevolgd door een diner vanaf 19.00 uur. Een gedeelte van de opbrengst hiervan zal ook ten goede komen aan het Maja Anjohuis. Om 20.15 uur gaat de zaal open voor de veiling. Toegang is gratis voor de veiling. Alle info is te vinden via deze link: https://ztmactief.nl/anjohuis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vrouw raakt licht gewond na kop-staart botsing op de Oostweg 8 dec., 07:37
Afbeelding
Aanplant van bomen in Voedselbos Benthuizen voor de bijen hard nodig 7 dec., 16:23
Afbeelding
Menno Schilthuizen vertelt in Bibliotheek over biodiversiteit in Zoetermeer 7 dec., 16:12
Afbeelding
Theatervoorstelling 'De avond is ongemak' kruipt onderhuids 7 dec., 10:08
Afbeelding
Bijzondere ontmoetingen bij 'Zoete Herinneringen' 7 dec., 08:07
Afbeelding
Extra surveillance na grafschending Hoflaan 6 dec., 16:33 2
Afbeelding
Politie Experience mogelijk in Van Tuyllpark 6 dec., 16:15
Afbeelding
College is bezorgd over toekomst ziekenhuis 6 dec., 14:21 6