Vogeltjes worden geholpen bij de Vogeltjesrace. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag
Vogeltjes worden geholpen bij de Vogeltjesrace. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag Jan-Evert Zondag

Groot bedrag opgehaald bij Vogeltjesrace

Actueel 558 keer gelezen

Zoetermeer - Het was een drukte van belang toen de achthonderd vogeltjes vanaf de brug in de Buurtvaart werden gegooid. Mensen stonden rijen dik te kijken naar dit spektakel. In totaal tienduizend euro opgehaald.

De organisatoren en de wethouders waren met vijf tassen vol vogeltjes naar de brug gelopen, en kiepten ze leeg in het water. De jeugdbrandweer begon met brandspuiten de vogeltjes in de Buurtvaart op te stuwen naar de finish. De reddingsbrigade liep met drie man door de sloot om de achtergebleven vogeltjes een handje te helpen. Er waren ook allerlei hindernissen in het water gebouwd door Scouting Ashanti. Vlak voor de finish werden de vogeltjes in een fuik gedreven naar een roeiboot. Hier werden ze op volgorde met de hand uit het water gevist.

Na een half uur werden de eerste tien lotnummers bekend gemaakt en de prijzen voor de kleurplaten uitgedeeld. De lotnummers zijn te vinden op de website van de Vogeltjesrace. Wethouder Velzen vertelt aan het publiek dat de doelen armoede en hongerbestrijding belangrijke thema`s zijn in Zoetermeer. Een commissie sociaal minimum houdt zich hiermee bezig en zegt dat de ondergrens omhoog moet om armoede te voorkomen en honger uit te sluiten. Hij roemt de samenwerking tussen alle organisaties op dit evenement.

Er is totaal tienduizend euro opgehaald. 50 % van de opbrengst gaat naar ‘Iedereen een maaltijd in Zoetermeer’ en wordt verdubbeld door Lions-Quest fonds Nederland. De andere 50% gaat naar ‘startende food ondernemers in Jinotega’ en dit bedrag wordt verdubbeld door het stedenverband Nederland-Nicaragua.

Brenda, de initiatiefnemer van “Stichting Iedereen een maaltijd” nam het bedrag met tranen in haar ogen in ontvangst. Ze vertelde dat ze gezinnen hielp die nergens anders terecht kunnen. Behalve maaltijden geven, luisteren ze naar deze mensen en proberen ze hen ook op andere gebieden op weg te helpen door na te gaan hoe de problemen zijn ontstaan en waar ze hulp kunnen vragen.

www.vogeltjesrace.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vrouw raakt licht gewond na kop-staart botsing op de Oostweg 8 dec., 07:37
Afbeelding
Aanplant van bomen in Voedselbos Benthuizen voor de bijen hard nodig 7 dec., 16:23
Afbeelding
Menno Schilthuizen vertelt in Bibliotheek over biodiversiteit in Zoetermeer 7 dec., 16:12
Afbeelding
Theatervoorstelling 'De avond is ongemak' kruipt onderhuids 7 dec., 10:08
Afbeelding
Bijzondere ontmoetingen bij 'Zoete Herinneringen' 7 dec., 08:07
Afbeelding
Extra surveillance na grafschending Hoflaan 6 dec., 16:33 2
Afbeelding
Politie Experience mogelijk in Van Tuyllpark 6 dec., 16:15
Afbeelding
College is bezorgd over toekomst ziekenhuis 6 dec., 14:21 6