Meer dan 550 mensen van verschillende Zoetermeerse organisaties toonden de bezoekers op welke manieren zij werken aan het Zoetermeer van 2040. Foto: pr
Meer dan 550 mensen van verschillende Zoetermeerse organisaties toonden de bezoekers op welke manieren zij werken aan het Zoetermeer van 2040. Foto: pr

Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst

Actueel 412 keer gelezen

Zoetermeer - Op zaterdag 16 september vond het Stadsfestival Zoetermeer 2040 plaats, één van de eerste activiteiten die de gemeente organiseert om inwoners op een leuke en laagdrempelige manier te betrekken bij de toekomstplannen. “Meer dan 550 mensen van verschillende Zoetermeerse organisaties toonden de bezoekers op welke manieren zij werken aan het Zoetermeer van 2040. Tijdens het Stadsfestival werd zichtbaar dat dit heel veel is”, vertelt wethouder Jan Iedema.

“Wij zijn trots op deze stad, trots op alle partners en trots dat er zoveel mensen zijn die zich iedere dag inzetten voor onze stad. Samen gaan we de uitdagingen van de toekomst aan en zorgen we dat Zoetermeer dé plek is en blijft.”

Herbeleef het Stadsfestival Zoetermeer 2040 met de aftermovie Stadsfestival Zoetermeer 2040 - YouTube. Of bekijk wat er nog meer te zien was op die bijzondere dag met de foto’s op de facebookpagina van ‘Zoetermeer is de plek’. 

Verspreid over de stad vonden de hele dag meer dan 75 activiteiten plaats. Van inhoudelijke activiteiten als een projectenmarkt, duurzaamheidsmarkt, vrijwilligersmarkt tot activiteiten in de buurt- en wijktuinen, de liefste straatverkiezing, sport en spel, ambacht en dans. Het Stadsfestival werd afgesloten met een gezellig eindfeest op de Markt met optredens van lokale dansscholen, DJ’s, Qmusic en een droneshow over de toekomst van de stad. 

Zoetermeer 2040

Vorig jaar stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 vast. “Hierin staat hoe we ervoor willen zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is” legt wethouder Jan Iedema uit. “De vraag is hoe je inwoners meeneemt in zo een toekomstvisie. De toekomst van Zoetermeer is ook de toekomst van onszelf, en die van onze buren, vrienden en familie.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00