Gerhard en Els ten Hoopen zijn de drijvende krachten achter Fascinating Jazz. Foto: Gerard Warmerdam
Gerhard en Els ten Hoopen zijn de drijvende krachten achter Fascinating Jazz. Foto: Gerard Warmerdam Gerard van Warmerdam

Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum

Actueel 492 keer gelezen

Zoetermeer - “Zoetermeer is eigenlijk best wel jazz-mindend”, zegt jazz-promotor Gerhard ten Hoopen. En hij kan het weten want al 25 jaar zet Ten Hoopen met Fascinating Jazz de jazzmuziek in Zoetermeer op de kaart. 

Door Hélène Ouwerkerk

Grote namen zoals Rita Reys, Rob Agerbeek, Michel Varekamp, Denise Jannah en The Basily Boys traden bij Fascinating Jazz op. “Eigenlijk was het helemaal niet moeilijk om de artiesten te boeken. Ze willen altijd graag bij ons komen”, vertelt Gerhard ten Hoopen. “En ook het publiek weet ons goed te vinden.” Wat is nu het geheim achter het succes van Fascinating Jazz? “Ik mik altijd op een genre waar veel mensen zich lekker bij voelen en wat ze herkennen”, vertelt de jazz promotor. “En dat werkt. Ik krijg ook reacties van mensen die nooit van jazz hielden maar onze jazzmiddagen heel erg leuk vinden.”

Golden Tulip Hotel

Na de Graanschuur en De Sniep streek Fascinating Jazz een paar jaar geleden neer in het Golden Tulip Hotel. “En dat bevalt heel goed. Zowel voor ons als voor het Golden Tulip Hotel”, zegt Gerhard ten Hoopen. “We zijn volledig self supporting. We hebben eigen geluid, licht en podium en ook onlangs een nieuwe piano aangekocht omdat onze oude piano op instorten stond. Gelukkig hebben we via onze pianostemmer een hele goede piano kunnen aanschaffen.”

Het organiseren van een maandelijkse jazzmiddag gaat volgens Gerhard ten Hoopen niet zomaar. “We hebben gelukkig een grote groep trouwe vrijwilligers die al op zaterdag beginnen met de opbouw. En natuurlijk is mijn vrouw Els ook onmisbaar in het geheel. Zij regelt onder andere de aanmeldingen en de indeling in de zaal. Dat is allemaal heel veel werk maar het klopt altijd.”
Qua vrijwilligers heeft Ten Hoopen een groot verdriet geleden toen eerder dit jaar Ferry Heilbron plotseling overleed. “Hij is een groot gemis voor Fascinating Jazz”, zegt Gerhard ten Hoopen. “Hij was een goede adviseur, hielp altijd en iedereen kende hem. Hij zat altijd met zijn gasten achteraan. Ik mis hem enorm.”

Verlanglijstje

Hoewel al heel veel artiesten bij Fascinating Jazz de revue gepasseerd zijn heeft Gerhard ten Hoopen nog zeker een verlanglijstje. “Hans Dulfer en zijn band, Scott Hamilton, Fay Claassen maar daar hangt wel een prijskaartje aan. En de groep Barrelhouse. Deze band is in 1974 opgericht en speelt nog steeds in de originele bezetting. Volgend jaar bestaan ze vijftig jaar dus hoe mooi zou het zijn om ze met hun eigen sound bij ons te laten spelen.”

Maar voor hij zijn verlanglijstje voor de toekomst kan afvinken, is het eerst tijd voor een feestje. “Aanstaande zondag 1 oktober vieren we ons 25 jarig jubileum met een jazzmiddag met een feestelijk tintje en bubbels. Mijn eigen band de Fascinating Groove Band treedt op met gastsolist Boris van der Lek. Boris is een enorm getalenteerde saxofonist die met Candy en Hans Dulfer speelde maar ook met grote Amerikaanse jazzartiesten en met Herman Brood. Onze vaste zangeres Jane Goulding is helaas verhinderd maar zij wordt vervangen door de doorgewinterde en fantastische Susanne Rooij”, vertelt Ten Hoopen enthousiast. 

De jazzmiddag op 1 oktober begint om 15.00 uur - zaal open 14.30 uur - entree € 17,50. Meer informatie is te vinden op www.fascinatingjazz.nl.

De komende tijd staan overigens meer mooie optredens op het programma. Op 5 november treden Philip Paar & The Sinatra Connection featuring Mirjam van Dam op en op 10 december kan men genieten van Musica Extremo met o.a. Tanya Schaap (viool) en Ben van den Dungen (saxen). Ten Hoopen lacht: “Ja voorlopig swingt het nog wel in het Golden Tulip Hotel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00