De officiële opening van de expositie is op zaterdag 30 september om 15.00 uur door Sipke Huismans.
De officiële opening van de expositie is op zaterdag 30 september om 15.00 uur door Sipke Huismans.

Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille

Actueel 539 keer gelezen

Zoetermeer - Van 29 september - 15 oktober op donderdag t/m zondag van 13.00- 17.00 uur zijn 25 leden en 2 gasten van de Hollandse AquarellistenKring afwisselend aanwezig in Ateliers BaZtille. De officiële opening van de expositie is op zaterdag 30 september om 15.00 uur door Sipke Huismans.

De Hollandse AquarellistenKring bestaat sinds 1945 en verenigt professionele beoefenaars van het schilderen met waterverf. Alle leeftijden, stijlopvattingen en technieken zijn in de Kring vertegenwoordigd. De vereniging heeft als doel het bevorderen en uitdragen van de aquarel in al zijn verschijningsvormen. Daartoe worden tentoonstellingen georganiseerd en publicaties uitgegeven. Om lid te worden moet men worden voorgedragen en het werk ter beoordeling tonen. Sinds de oprichting zijn er wel wat regels en doelstellingen aangepast. 

Zo was de vereniging bij oprichting tegen de oprukkende abstractie in de schilderkunst. Hoewel de meeste leden figuratief werken, is abstractie volledig geaccepteerd. Gouache verf, waterverdunbare inkten en ook acrylverf, mits gebruikt met veel water, worden gezien als waterverf. Het werken met waterverf heeft praktische voordelen. Reukloos en milieuvriendelijk (op acryl na), er kan snel gewerkt worden, met een beetje verf en veel water kom je al een heel eind. De kleuren zijn van licht tot zeer intens te maken. Het water neemt de verf mee en levert bij het drogen veel gewenste, maar ook ongewenste resultaten. Een kwestie van bijblijven dus. 

Deelnemers: Sipke Huismans, Rudolf Valster, Helga Kos, Ionika Aalders, Dominique Ampe, Jan Baas, John ten Berge, Margreet Bouman, Marjan de Glopper, Ellen ten Kroode, Cora Moret, Bert Osinga, Marian Plug, Joanna Quispel, Evert Salis, Marjoke Staal, Bram Stoof, Hans Terhorst, Francisca Tollenaar, Geeske Walsma, Meynou Jacobs, Max Kleinen, Mia Koeneman, Maurice Christo van Meijel, Suus Scheller. 

Gasten: Trudy Drost, Rik van Hazendonk 

Masterclass Tijdens de openingsuren zijn er kunstenaars aanwezig en is er de mogelijkheid een masterclass te krijgen. Wie welke dag aanwezig is en hoe u zich kunt opgeven staat op www.hollandseaquarellistenkring.nl.

Locatie:
Ateliers BaZtille
Rokkeveenseweg 46C
2712 XZ Zoetermeer
www.ateliersbaztille.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51
Afbeelding
Gratis met de Ouderenbus naar het Stadshart voor kerstinkopen 30 nov., 12:44 1
Afbeelding
Vrijwilliger blijft betrokken bij gezin: 'Een leuk direct vervolg van de VoorleesExpress' 30 nov., 11:38
Afbeelding
Wintersoep met winters drankje bij buurtlunch in de Hof van Seghwaert 30 nov., 11:08
Afbeelding
Betoverende Lichtjesparade en vuurwerk spektakel verlichten Winkelcentrum Oosterheem 30 nov., 10:14
Afbeelding
Van trainingsscenario's naar echte reanimatie in Zoetermeer 30 nov., 09:20
Afbeelding
Oranje handjes door Zoetermeer om geweld tegen vrouwen uit te bannen 29 nov., 22:02