Locatiemanager Laurence Mannot beloofde een ereplaats in WelThuis De Boomgaerd voor het schilderij, dat door de bewoners is gemaakt. Foto Kees van Rongen
Locatiemanager Laurence Mannot beloofde een ereplaats in WelThuis De Boomgaerd voor het schilderij, dat door de bewoners is gemaakt. Foto Kees van Rongen

Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd

Actueel 1.040 keer gelezen

ZOETERMEER - De ouderen met een vorm van dementie, die in WelThuis De Boomgaerd aan het Zalkerbos in Meerzicht wonen, vierden afgelopen vrijdag het vijfjarig bestaan. Locatiemanager Laurence Mannot werd verrast door een schilderij, dat de 66 bewoners met elkaar in het geheim hadden gemaakt. “Het kleurige schilderij met prachtige bloemen krijgt een ereplaats in De Boomgaerd,” beloofde Laurence Mannot.

Door Kees van Rongen

Twee bewoners onthulden het schilderij, waarna de festiviteiten op het terrein bij De Boomgaerd van start gingen. Ook familie van de bewoners was uitgenodigd voor het lustrumfeest.

“De verhuizing in 2018 van het tijdelijke verpleeghuis Monteverdi aan de Ondineschouw naar het Zalkerbos verliep redelijk probleemloos,” herinnert Laurence Mannot zich. “In vier dagen zijn we verhuisd. De medewerkers hadden het gevoel naar een kasteel te zijn verhuisd. Het betekent wel, dat er heel wat meer gelopen moet worden. Maar iedereen, bewoners en medewerkers, waren snel gewend. Alle bewoners hebben een heel mooi eigen tweekamer appartement met daarin een eigen badkamer, een eigen huiskamer, een slaapkamer en een balkon. Daarnaast zijn er acht zogenoemde gemeenschappelijke buurtkamers. Hier vinden alle sociale activiteiten voor de bewoners plaats. De maaltijden, een kopje koffie, thee of ander drankje drinken of gewoon wat gezelligheid hebben. Een vooruitgang is de zorgdomotica. We hoeven ’s nachts niet iedereen meer te storen, maar kunnen via een ipad kijken hoe de bewoners liggen.”
De medewerkers hebben voor het appartementencomplex zelf de naam De Boomgaerd bedacht. Het gebouw was nog in aanbouw. Ze stonden op het dak en keken uit op de achterliggende monumentale boerderij De Hooge Woning. Op het aangrenzende schiereiland ontdekten ze een kleine boomgaard. Iedereen was het eens: het werd De Boomgaerd. De officiële opening op 24 januari 2019 was bijzonder met een mystery guest: Willeke Alberti. Zij bracht voor de bewoners wel bekende liedjes ten gehore, die vrijwel iedereen herkende en meezong. “Op 13 november is het precies vijf jaar geleden, dat het complex in gebruik werd genomen,” vertelt welzijnscoördinator Melanie van der Ham. “Onze activiteitenbegeleiders Karin van Rutten en Lidewij ten Teije hebben er een mooi feest van gemaakt.”

De activiteiten werden aan het eind van de dag afgesloten met een uitgebreide barbecue.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51
Afbeelding
Gratis met de Ouderenbus naar het Stadshart voor kerstinkopen 30 nov., 12:44 1
Afbeelding
Vrijwilliger blijft betrokken bij gezin: 'Een leuk direct vervolg van de VoorleesExpress' 30 nov., 11:38
Afbeelding
Wintersoep met winters drankje bij buurtlunch in de Hof van Seghwaert 30 nov., 11:08
Afbeelding
Betoverende Lichtjesparade en vuurwerk spektakel verlichten Winkelcentrum Oosterheem 30 nov., 10:14
Afbeelding
Van trainingsscenario's naar echte reanimatie in Zoetermeer 30 nov., 09:20
Afbeelding
Oranje handjes door Zoetermeer om geweld tegen vrouwen uit te bannen 29 nov., 22:02