Locatiemanager Laurence Mannot beloofde een ereplaats in WelThuis De Boomgaerd voor het schilderij, dat door de bewoners is gemaakt. Foto Kees van Rongen
Locatiemanager Laurence Mannot beloofde een ereplaats in WelThuis De Boomgaerd voor het schilderij, dat door de bewoners is gemaakt. Foto Kees van Rongen

Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd

Actueel 631 keer gelezen

ZOETERMEER - De ouderen met een vorm van dementie, die in WelThuis De Boomgaerd aan het Zalkerbos in Meerzicht wonen, vierden afgelopen vrijdag het vijfjarig bestaan. Locatiemanager Laurence Mannot werd verrast door een schilderij, dat de 66 bewoners met elkaar in het geheim hadden gemaakt. “Het kleurige schilderij met prachtige bloemen krijgt een ereplaats in De Boomgaerd,” beloofde Laurence Mannot.

Door Kees van Rongen

Twee bewoners onthulden het schilderij, waarna de festiviteiten op het terrein bij De Boomgaerd van start gingen. Ook familie van de bewoners was uitgenodigd voor het lustrumfeest.

“De verhuizing in 2018 van het tijdelijke verpleeghuis Monteverdi aan de Ondineschouw naar het Zalkerbos verliep redelijk probleemloos,” herinnert Laurence Mannot zich. “In vier dagen zijn we verhuisd. De medewerkers hadden het gevoel naar een kasteel te zijn verhuisd. Het betekent wel, dat er heel wat meer gelopen moet worden. Maar iedereen, bewoners en medewerkers, waren snel gewend. Alle bewoners hebben een heel mooi eigen tweekamer appartement met daarin een eigen badkamer, een eigen huiskamer, een slaapkamer en een balkon. Daarnaast zijn er acht zogenoemde gemeenschappelijke buurtkamers. Hier vinden alle sociale activiteiten voor de bewoners plaats. De maaltijden, een kopje koffie, thee of ander drankje drinken of gewoon wat gezelligheid hebben. Een vooruitgang is de zorgdomotica. We hoeven ’s nachts niet iedereen meer te storen, maar kunnen via een ipad kijken hoe de bewoners liggen.”
De medewerkers hebben voor het appartementencomplex zelf de naam De Boomgaerd bedacht. Het gebouw was nog in aanbouw. Ze stonden op het dak en keken uit op de achterliggende monumentale boerderij De Hooge Woning. Op het aangrenzende schiereiland ontdekten ze een kleine boomgaard. Iedereen was het eens: het werd De Boomgaerd. De officiële opening op 24 januari 2019 was bijzonder met een mystery guest: Willeke Alberti. Zij bracht voor de bewoners wel bekende liedjes ten gehore, die vrijwel iedereen herkende en meezong. “Op 13 november is het precies vijf jaar geleden, dat het complex in gebruik werd genomen,” vertelt welzijnscoördinator Melanie van der Ham. “Onze activiteitenbegeleiders Karin van Rutten en Lidewij ten Teije hebben er een mooi feest van gemaakt.”

De activiteiten werden aan het eind van de dag afgesloten met een uitgebreide barbecue.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00