Het inleveren van de schoenen kan tot en met 1 oktober bij het filiaal van Tico Schoenmakerij aan het Oosterheemplein 409. Foto: pr
Het inleveren van de schoenen kan tot en met 1 oktober bij het filiaal van Tico Schoenmakerij aan het Oosterheemplein 409. Foto: pr

Meersterschoenmaker Tico repareert schoenen voor slachtoffers van aardbeving in Marokko

Actueel 852 keer gelezen

Zoetermeer – De recente aardbeving in Marokko heeft veel losgemaakt in de maatschappij. Ook in onze stad. Meersterschoenmaker Tico zag de beelden op tv en werd diep geraakt. “Ik wilde graag een bijdragen leveren. Daarom kunnen mensen vanaf nu oude schoenen inleveren in het filiaal in winkelcentrum Oosterheem.” Tico zorgt voor het herstel en doneert de schoenen aan mensen in het getroffen gebied.

Het is niet de eerste keer dat Tico schoenen repareert voor het goede doel. “Toen de oorlog uitbrak in Oekraïne heb ik ook schoenen gedoneerd”, vertelt de goedlachse schoenenkunstenaar. Hij hoopt dan ook dat Zoetermeer ook nu weer massaal schoenen in komt leveren. “Ik kan niet zonder het Zoetermeerse publiek”, benadrukt Tico. “Ik zorg voor de materialen, maar zij leveren de schoenen waar we mee aan de slag kunnen gaan.” 

Dat herstellen doet Tico samen met zijn vaste medewerkers en stagiaires. “Iedereen wil graag meehelpen om zoveel mogelijk schoenen te herstellen.” Het soort schoenen maakt niet uit. Dames- heren- of kinderschoenen; alles is welkom. “Zo kunnen we zoveel mogelijk verschillende mensen helpen.”

Lees verder onder foto >

Foto: pr

Het inleveren van de schoenen kan tot en met 1 oktober bij het filiaal van Tico Schoenmakerij aan het Oosterheemplein 409 in Zoetermeer. “Hier heb ik voldoende ruimte om de schoenen te herstellen en op te slaan.” Hierna worden de herstelde schoenen verzonden naar Marokko. “Ik heb contact met mensen van een Rotterdamse moskee. Zij zorgen dat de schoenen in het getroffen gebied terechtkomen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vrouw raakt licht gewond na kop-staart botsing op de Oostweg 8 dec., 07:37
Afbeelding
Aanplant van bomen in Voedselbos Benthuizen voor de bijen hard nodig 7 dec., 16:23
Afbeelding
Menno Schilthuizen vertelt in Bibliotheek over biodiversiteit in Zoetermeer 7 dec., 16:12
Afbeelding
Theatervoorstelling 'De avond is ongemak' kruipt onderhuids 7 dec., 10:08
Afbeelding
Bijzondere ontmoetingen bij 'Zoete Herinneringen' 7 dec., 08:07
Afbeelding
Extra surveillance na grafschending Hoflaan 6 dec., 16:33 2
Afbeelding
Politie Experience mogelijk in Van Tuyllpark 6 dec., 16:15
Afbeelding
College is bezorgd over toekomst ziekenhuis 6 dec., 14:21 6