Met de daktuin op het gemeentehuis wil de gemeente het goede voorbeeld geven aan zowel inwoners als ondernemers. Foto: pr
Met de daktuin op het gemeentehuis wil de gemeente het goede voorbeeld geven aan zowel inwoners als ondernemers. Foto: pr

Zoetermeers Vierkleuren Dak staat in de top vijf dakenprojecten

Actueel 689 keer gelezen

Zoetermeer – Het Vierkleuren Dak op het gemeentehuis van Zoetermeer was een van genomineerden voor de jaarlijkse Rooftop Award. Het project was volgens organisator Rooftop Revolution dit jaar een van de vijf beste Nederlandse dakenprojecten. 

De jury was positief over de rol van de gemeente als kwartiermaker om het gebruik van daktuinen aan te jagen. Wethouder Weerwag (Wonen) is trots op het Zoetermeerse Vierkleuren Dak: “Groen staat voor meer natuur/biodiversiteit, blauw staat voor het belang van water, geel verwijst naar duurzame energie en rood gaat staat voor cultuur en wonen. Tijdens het Stadsfestival hebben we met mini-concerten bewezen dat het dak een prachtige plek is voor ontmoetingen. Wellicht is daar wel de basis gelegd voor een volgend dakenproject in de stad!”

Volop kansen in de binnenstad

Zoetermeer beschikt over relatief veel stevige en nu nog onbenutte platte daken. Door deze daken te ‘vergroenen’ kunnen ze een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente Zoetermeer. Het is ook in de ontwikkeling van de binnenstad een belangrijk thema. In het Stadshart zijn bijna alle daken plat en daardoor erg geschikt voor meerdere doelen. Met de daktuin op het gemeentehuis wil de gemeente het goede voorbeeld geven aan zowel inwoners als ondernemers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vrouw raakt licht gewond na kop-staart botsing op de Oostweg 8 dec., 07:37
Afbeelding
Aanplant van bomen in Voedselbos Benthuizen voor de bijen hard nodig 7 dec., 16:23
Afbeelding
Menno Schilthuizen vertelt in Bibliotheek over biodiversiteit in Zoetermeer 7 dec., 16:12
Afbeelding
Theatervoorstelling 'De avond is ongemak' kruipt onderhuids 7 dec., 10:08
Afbeelding
Bijzondere ontmoetingen bij 'Zoete Herinneringen' 7 dec., 08:07
Afbeelding
Extra surveillance na grafschending Hoflaan 6 dec., 16:33 2
Afbeelding
Politie Experience mogelijk in Van Tuyllpark 6 dec., 16:15
Afbeelding
College is bezorgd over toekomst ziekenhuis 6 dec., 14:21 6