Wandel mee met de Geuzenwandeltocht op 24 september: Foto pr
Wandel mee met de Geuzenwandeltocht op 24 september: Foto pr

Organisatie Geuzendag is klaar voor om alle sportieve deelnemers en bezoekers te ontvangen

Actueel 452 keer gelezen

Zoetermeer - De elfe editie van de Geuzendag Zoetermeer wordt op zondag 24 september gehouden. De organisatie staat klaar om enkele duizenden sportieve deelnemers en bezoekers te ontvangen. Van jong tot oud, iedereen is welkom.

Wethouder Iedema zal die dag om 09.45 uur op een sportieve wijze worden verwelkomd op het evenemententerrein voor het CKC. Daarvoor heeft de wethouder al een ronde gemaakt langs enkele locaties waar de diverse activiteiten worden gehouden. Om precies 10.00 uur zal het evenement officieel door hem worden geopend. Al voor de officiële opening van het evenement is dé Geuzenwandeltocht van start gegaan. Vooral de wandelaars van de lange afstanden (15 en 25 kilometer) hebben vele uren nodig om de uitgepijlde routes af te lopen.

De familieroute van 6 kilometer start in de loop van de morgen en in het begin van de middag. Voor de wandeltochten hebben inmiddels meer dan 150 deelnemers online ingeschreven. Online inschrijven kan tot zaterdag 23 september 18.00 uur en is goedkoper dan op de dag zelf. In de loop van de morgen gaan het Geuzenschaken, de Geuzenfietstochten, de Geuzenspelen, en de Geuzenloop Zoetermeer van start. De Geusjeslopen zijn bij laatstgenoemde activiteit als eerst aan de beurt. De verwachting is dat er bijna 500 Geusjes van start gaan, een recordaantal. De hele mijl is vol, terwijl er voor de halve mijl nog slechts enkele startnummers beschikbaar zijn. Voor de 5, 10 en 21,1 kilometer zijn er eveneens nog een beperkt aantal startnummers beschikbaar.

Na-inschrijving  

De online voorinschrijving voor de Geuzenloop Zoetermeer is inmiddels gesloten. De na-inschrijving is op zaterdag 23 september 17.30 - 20.00 uur in CLASS Eten en Drinken in de Dorpsstraat, dan wel op 24 september als het nog startbewijzen beschikbaar zijn. Daar kunnen ook de startnummers van de voorinschrijving worden opgehaald. Op het parkeerterrein aan de Leidsewallen, aan de overzijde van het CKC, wordt Baseball5 gehouden. Toervereniging Zoetermeer ‘77, schaakvereniging Botwinnik, Road Runners Zoetermeer, scouting Pocahontas en honk- en softbalvereniging de Grizzlies zijn er in de Dorpsstraat, het terrein vóór- en tegenover het CKC en het Buytenpark.
Voor alle informatie en inschrijven: www.geuzendag.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00