Initiatiefnemer Sebastiaan Smits van het Festival Historisch Zoetermeer in het midden met marktmeesters Emi Teunissen en Alex van der Kolk bij de tribune in aanbouw op de Markt. Foto Kees van Rongen
Initiatiefnemer Sebastiaan Smits van het Festival Historisch Zoetermeer in het midden met marktmeesters Emi Teunissen en Alex van der Kolk bij de tribune in aanbouw op de Markt. Foto Kees van Rongen

Duizend jaar Zoetermeer in spectaculaire shows met Festival Historisch Zoetermeer

Actueel 2.044 keer gelezen

Zoetermeer - Voor de twaalfde keer wordt komend weekend het Festival Historisch Zoetermeer gehouden. Sebastiaan Smits van initiatiefnemer Storytellers: “Beleef de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer. Bezoek de middeleeuwse kampementen, geniet van live-muziek, verbaas je over het riddertoernooi en spectaculaire shows. Gratis te bezoeken op de Markt en het Dobbe-eiland.”

Het begon twaalf jaar geleden als een kleinschalig festival, maar is inmiddels uitgegroeid tot een groots evenement met bezoekers uit heel Nederland. “Vorig jaar telden we meer dan 25.000 bezoekers”, vertelt Sebastiaan Smits. Op de Markt werd maandag begonnen met de opbouw van de tribunes onder toeziend oog van de marktmeesters Alex van der Kolk en Emi Teunissen. Ook Sebastiaan Smits, de man van het eerste uur kwam een kijkje nemen. “Er zijn straks zo’n duizend zitplaatsen op de tribune, waar de mensen een prachtig zicht hebben op de spectaculaire shows..

Riddertoernooi

In de arena vindt straks het riddertoernooi plaats. De ridders van The Knight of Camelot brengen de middeleeuwen tot leven door te paard de strijd met elkaar aan te gaan. Er zijn een half uur durende shows zowel op zaterdag als op zondag om 13.00 en om 15.30 uur. Ook in de arena op de Markt ziet het publiek De Raaf van Rockevheen. De roofvogelshows zijn zaterdag en zondag om 14.30 en 17.00 uur.
“Minstens zo spectaculair is de avondshow ‘De Slag bij Zoetermeer’ zaterdag om 19.30 en 21.00 uur”, vertelt Smits.

Neem plaats op de tribune. Beleef de geschiedenis van het dorp Zoetermeer vanaf de vroege middeleeuwen tot de Tachtigjarige Oorlog. Laat u meevoeren naar het verleden. Aan de oevers van het Soete Meer bouwen de eerste pioniers hun huizen. Ze weerstaan het water, de Vikingen en de witte wieven. Maar zijn ze vijfhonderd jaar later ook opgewassen tegen de Spanjaarden van de Hertog van Alva? De geschiedenis komt tot leven in deze show met een ruiterfinale. ”Daarnaast zijn diverse muziekoptredens. Op het Dobbe-eiland vanaf 12.00 uur is Het Bal van Zoetermeer met Daridel, Cesair, Plunder, Andawenn, Sassenachs en Datura. Op de Markt Old Man Fergus, Cathinca van Sprundel en om 18.00 uur het orkest van Kunst en Vriendschap. Ook is weer de historische markt, tientallen kraampjes. Celtica, een folk en Celtic rockband sluit het festival zondagavond af in Poppodium Boerderij. Tickets kosten € 19,50 (voorverkoop) en op de dag zelf € 20.00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18