Alle kinderen van de school zijn met een knijper en vuilniszak door het dorp gegaan om zwerfvuilvuil op te ruimen. Foto: pr
Alle kinderen van de school zijn met een knijper en vuilniszak door het dorp gegaan om zwerfvuilvuil op te ruimen. Foto: pr

Scholieren alvast op vrijdag aan de slag voor de World Cleanup Day

Actueel 606 keer gelezen

Zoetermeer-regio - Basisschool Maerten van den Velde uit Stompwijk heeft vrijdag alvast meegedaan aan deze belangrijke dag, die officieel op 16 september wordt gehouden. De zon scheen en de muziek stond aan op het plein.

Alle kinderen van de school zijn met een knijper en vuilniszak door het dorp gegaan om het zwerfvuilvuil op te ruimen. Groep 7 en 8 liepen met de allerkleinste kleuters mee, heel erg spannend natuurlijk voor beide groepen, zo groot en zo klein maar wat deden ze het goed!

Lees verder onder foto >

Foto: pr

Andere groepen liepen met hun eigen juf en meester en er waren zelfs ouders die meeliepen om de kinderen te begeleiden. Wat was iedereen enthousiast en wat hebben ze apart afval gevonden. Een Ariel fles, een grote Jumbo tas, en zelfs een vol flesje bier.
Na afloop kregen de kinderen wat te drinken en een stuk fruit, gesponsord door Stichting Vlietwensen.

Juf Yvonne
Op donderdag 14 september werd tevens gevierd dat juf Yvonne Hartkamp al 40 jaar in het onderwijs zit. Om kwart over acht kwam juf Yvonne aan op school met haar auto. Die mocht ze parkeren op een speciaal gekleurde en vrolijke parkeerplek, versierd door de kinderen uit haar klas. Eenmaal uit haar auto kwam ze aan in een mooi versierde entree en dronk ze een lekker bakkie koffie met al haar collega’s.

Haar eigen groep 6/7 trakteerde haar vervolgens op een heerlijk ontbijt in de klas. Om twee uur in de middag zongen alle kinderen op het schoolplein haar toe en kreeg ze een mooie bos bloemen en aantal tekeningen van kinderen. Na schooltijd werd er met alle collega’s geproost met een drankje en een stuk taart.

Foto: pr

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1