Het koor Belles Voix kan zeker nog wat versterking gebruiken.
Het koor Belles Voix kan zeker nog wat versterking gebruiken.

Vrouwenkoor Belles Voix zoekt nog meer mooie stemmen

Actueel 608 keer gelezen

Zoetermeer - Een nieuw seizoen bij het CKC vrouwenkoor Belles Voix is van start gegaan en het ensemble kan nog wat versterking gebruiken. Geïnteresseerden konden op afgelopen Open Dag in het CKC al kennis maken, want daar gaven de zangeressen onder leiding van dirigente Karin de Jong een workshop en een kort optreden. 

Maar ook de komende weken kunnen aspirant-leden repetities bijwonen om te luisteren en mee te doen. “Het doel is om de sfeer te proeven en te ontdekken of je lid zou willen worden,” legt Karin de Jong uit.  Dat vroeg zich vorig jaar ook nieuw lid Eva af toen ze een paar proeflessen meedraaide. Het antwoord was: ja! Sindsdien repeteert ze samen met 15 andere vrouwen elke maandagavond in het CKC. “Zingen geeft me veel plezier. Ik heb een vol leven en bij het koor vind ik ontspanning en gezelligheid,” vertelt Eva.  

Dat daarbij ook heerlijke muziek ontstaat, was afgelopen juni tijdens het jubileumconcert in de Oude Kerk te horen. Verrassend was voor de toeschouwers ook de nieuwe naam van het koor die tijdens het concert aan het publiek bekend gemaakt werd. “We zijn tien jaar geleden gestart als CKC Vrouwenkoor maar vonden het nu wel tijd voor een wat specifiekere naam,” zegt dirigente Karin. “Met z’n allen hebben we eerder dit jaar voor ‘Belles Voix’ gekozen. Dat betekent ‘Mooie stemmen’ in het Frans en maakt goed duidelijk wat je van ons kunt verwachten – harmonische samenzang in verschillende talen.”  

Voor het nieuwe seizoen hebben de zangeressen opnieuw iets heel speciaals gepland. Samen met het vrouwenkoor Les Etoiles uit Nijmegen worden op dit moment nieuwe werken ingestudeerd. In de herfst zullen beide koren dan een paar keer samen repeteren om vervolgens in november concerten in Nijmegen en in Zoetermeer te geven. “We zingen op zaterdag, 18 november in de Oude Kerk onder andere een prachtig stuk van de moderne Canadese componiste Sarah Quartel, waar ik me al heel erg op verheug,” aldus Karin. Vrouwen, die als nieuwe leden bij het koor komen, hoeven niet bang te zijn dat ze nu al achterlopen bij de voorbereiding. Voor alle leden zijn er midi- en andere bestanden beschikbaar om thuis mee te oefenen.

CKC Vrouwenkoor Belles Voix o.l.v. Karin de Jong  repeteert bij CKC & Partners, Leidsewallen 80, Zoetermeer. De repetities zijn op maandag, 19.45 – 21.30 uur in lokaal 206. Meer info: ckcvrouwenkoor@gmail.com of Facebook en Instagram 

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1