In het Archeon ontdekten de kinderen van groep 4 en 5 hoe de mensen in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen leefden. Foto: pr
In het Archeon ontdekten de kinderen van groep 4 en 5 hoe de mensen in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen leefden. Foto: pr

Leerlingen De Jacobsvlinder genieten van Archeon én Soldaat van Oranje

Actueel 466 keer gelezen

Zoetermeer - De leerlingen van de groepen 4 en 5 van basisschool De Jacobsvlinder hebben woensdag 13 september naar het Archeon bezocht. De leerlingen van groep 8 mochten deze zelfde dag naar de musical Soldaat van Oranje. 

In het Archeon ontdekten de kinderen van groep 4 en 5 hoe men leefde in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen. In de Romeinse tijd leerden de kinderen speldjes maken en kregen ze een Romeinse massage. Ook zagen de kinderen hoe een Romeinse soldaat er uit ziet. In de Middeleeuwen leerden de kinderen een wollen armbandje en een kaarsje van bijenwas te maken en kregen ze boogschietles. Aan het einde van de middag waren ze in de Arena getuige van een spannend gladiatorengevecht.

Lees verder onder foto >

Foto: pr

De leerlingen van groep 8 vonden de musical Soldaat van Oranje erg indrukwekkend. Ze stonden verbluft te kijken toen de deuren van de zaal opengingen en ze een Dakota vliegtuig zagen staan waar de koningin vervolgens uitstapte. Ze waren erg onder de indruk van de schoten en de bommen, maar ook van het moment dat Erik naar buiten rijdt op de motor.

Beide activiteiten waren in het kader van Rijke Schooldag van UNICOZ. De leerlingen genoten zichtbaar van deze bijzondere én leerzame uitstapjes, en het doel om kansengelijkheid na te streven, lijkt met de Rijke Schooldag zeker gelukt. 

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1