Vera aan het werk als als medewerker polikliniek. Foto: Hilde van Leenen.
Vera aan het werk als als medewerker polikliniek. Foto: Hilde van Leenen.

Na 10 jaar thuis, werkplezier weer terug! Hoe JobHulpMaatje werkzoekende helpt

Actueel 475 keer gelezen

Zoetermeer - Vera kwam na een ziekte periode in de bijstand terecht. Via haar vrijwilligerswerk bij Gilde Samenspraak kreeg zij een tip om te kijken of JobHulpMaatje iets voor haar kon betekenen. Na een intake gesprek werd Vera gekoppeld aan een Maatje van JobHulpMaatje. Een Maatje is een gecertificeerde opgeleide vrijwilliger die naast je staat en je helpt naar werk. Dit Maatje voor Vera was Ton. ”Er was meteen een klik met Ton”, vertelt Vera.

“Hij liet het mij op mijn eigen niveau doen en heeft het langzaam opgebouwd.” Om de twee weken waren er gesprekken met Ton in een neutrale omgeving. “Dit waren fijne gesprekken. Hij is een hele fijne man, snapt me en is geduldig. Hij zorgde dat er een stok achter de deur zat voor mij.” Hierdoor kwam in de loop van het traject Vera haar doorzettingsvermogen naar boven. En zoals Vera zegt: “Ik had het gehad met thuiszitten.”

Maatwerk

Door veel te improviseren in het traject van JobHulpMaatje kwam Vera stapje voor stapje verder. Ze wist dat ze iets in de ‘zorg’ wilde doen en wat voor mensen wilde betekenen! Door vrijwilligerswerk te gaan doen op de spoedeisende hulp, waar zij cliënten van koffie en thee voorzag en een luisterend oor bood. Ze kreeg hierop leuke feedback en dat gaf haar energie. Hierdoor begon Vera een leertraject in Medische Terminologie en daarna Medisch Secretaresse.

Via vrijwilligerswerk naar betaald werk 

Via uitbreiding van haar vrijwilligerswerk kwam betaald werk voor haar in zicht als invalkracht op de spoedeisende hulp. Vera vindt het fijn dat ze gewaardeerd wordt. “Het is fijn dat je er weer toe doet, je onder de mensen bent en weer meedoet in de maatschappij.” Dat gaf haar de drijfveer om naar vacatures te zoeken. Zoals Vera zegt: “Zoek waar je interesse in hebt, dan is er een weg om aan te werken samen met JobHulpMaatje. Kijk naar ‘wat kan ik’ en blijf volhouden.” En dat is gelukt! Vera werkt inmiddels met veel plezier als medewerker polikliniek. 

Zo zie je het is nooit te laat om weer werk te zoeken en hiervoor hulp te vragen! En zoals Vera zegt: “Door werk heb ik mijn leven terug.”

Tip van Vera aan werkzoekenden: Kijk elke dag naar de vacatures op de verschillende sites, onderzoek wat passend is voor je en solliciteer hierop. Plan hier gewoon per dag twee uur voor in.

Meer weten over JobHulpMaatje?

Via de website https://jobhulpmaatjezoetermeer.nl of via een mail aan info@jhm-zoetermeer.nl of via app 06 4157 2157. 

In het kader van het vijfjarig bestaan van JobHulpMaatje zijn er gratis workshops, zoals succesvol solliciteren door Saskia Koerselman. Als de werkzoekenden geholpen worden hoe zij zich het beste kunnen presenteren tijdens een sollicitatiegesprek, dan vergroot dat hun kans op werk. Die eerste indruk kun je niet zelf bepalen, maar de vraag is: Hoe doe je dat. Maar ook: Wat moet je echt niet doen. Saskia vertelt je daar alles over!
Kom daarom naar de gratis workshop ‘Hoe kun je succesvol solliciteren’.

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1