Winnares Pauline Tas uit Zoetermeer met links van haar Daphne van Kooten (2) en rechts Fleur Harteveld (3). Foto: G. Wijnands
Winnares Pauline Tas uit Zoetermeer met links van haar Daphne van Kooten (2) en rechts Fleur Harteveld (3). Foto: G. Wijnands

Pauline Tas wint klassement Kadetten van Oomssport jeugdskeelercup

Actueel 517 keer gelezen

Zoetermeer - Pauline Tas uit Zoetermeer heeft het klassement Kadetten van Oomssport jeugdskeelercup gewonnen. Het klassement van dit seizoen was gebaseerd op vier wedstrijden waarvan Pauline drie 1e plaatsen heeft behaald, en eenmaal een 3e plek. 

Hierdoor behaalde zij de meeste punten voor de eerste prijs in het klassement van de Kadetten. Daphne van Kooten behaalde de 2e plaats en Fleur Harteveld eindigde op de 3e plaats.

Pauline Tas skeelert bij de opleidingsploeg Zuid Holland, waar skeeleraars worden opgeleid voor doorstroming naar het Talent team. Het betreft Kadetten t/m Junior B. De opleidingsgroep verzorgt twee trainingen per week. Daarnaast volgen rijders ook elders trainingen. De opleidingsgroep wordt georganiseerd door het GTC Inline Skaten Zuid Holland.

Eerder deze zomer deed Pauline nog haar eerste ervaring op bij team NL. Tijdens het RIT toernooi van 30 juni t/m 2 juli mocht zij uitkomen als kadet voor het Nederlands team. Om hierbij ervaring op te doen als rijder wanneer je opeens dat oranje pak aankrijgt. “Het was een super ervaring en ik heb veel geleerd. Ik had graag beter willen presteren. Maar de komende tijd hoop ik nog meer te leren en misschien mag ik wel eens meedoen aan het EK als ik junior ben!”

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1