Fieke Hordijk bij Franx. Foto: Ron Jenner
Fieke Hordijk bij Franx. Foto: Ron Jenner

Succesnummer Canto Ostinato te horen bij Franx

Actueel 765 keer gelezen

Zoetermeer – Luister jij graag naar klassieke muziek? Kunstgarage Franx presenteert met trots een uniek optreden van toppianist Ivo Janssen. Hij voert op 24 september 2023 de Canto Ostinato van Simeon Ten Holt uit. Maar bij Franx is dit muziekstuk meer dan alleen muziek. Tijdens de expositie ‘Le Plus Grand Silence’ verbeeldt de Zoetermeerse Fieke Hordijk diverse muziekstukken in haar kunst. Haar Canto Ostinato is hierbij de blikvanger. Te midden van deze expositie kan je luisteren naar het optreden van Ivo Janssen.  

Ivo Janssen is een gerespecteerd pianist. Hij is winnaar van talloze prijzen, waaronder de Edison Klassiek Prijs. Janssen is bekend om zijn virtuositeit en zijn diepgaande interpretatie van klassieke muziek. Canto Ostinato is een van de meest geliefde klassieke muziekstukken van Nederland. Het wordt vaak uitgevoerd in musea en andere kunstruimtes, en is ook populair bij liefhebbers van moderne muziek. Het stuk is een symbool van rust en meditatie, en kan een ontspannende en inspirerende ervaring bieden. Componist van het muziekstuk Simeon ten Holt (1923 – 2012) was een bekende Nederlandse componist. Zijn meest gerenommeerde stuk is Canto Ostinato. In zijn stijl lijkt de muziek organisch te ontstaan en te evolueren. 

Canto Ostinato als wandobject
Het pronkstuk bij Franx is momenteel Fieke Hordijks Canto Ostinato. Dit is een 20 meter lang wandobject dat is geïnspireerd door het muziekstuk en door iedereen te bezichtigen. Het object is gemaakt van metaal, en is opgebouwd uit een reeks horizontale en verticale metalen delen. Door het muziekstuk jarenlang te beluisteren heeft Fieke Hordijk het wandobject ontwikkeld. De lijnen bewegen en veranderen voortdurend, waardoor een indrukwekkend en hypnotiserend effect ontstaat. In samenwerking met David Bouter en het Digital Art Lab van het CKC is het wandobject nu bij Franx gepresenteerd. Achter haar kunstwerk zijn gekleurde lichtjes gemonteerd die mee bewegen op de muziek.
Alle werken van Fieke Hordijk in deze expositie zijn gebaseerd op muziek. Via een QR code kan je de muziek beluisteren die de kunstenaar heeft geïnspireerd bij de verschillende werken.

Het optreden van Ivo Janssen vindt plaats op 24 september 2023 bij kunstgarage Franx in Zoetermeer. Het concert begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 18.15 uur. Kaarten zijn te koop voor €17,50 per persoon. Voor meer informatie kan je kijken op de website www.kunstgaragefranx.nl/activiteiten-kalender. Voor tickets, mail naar: aanmelden@kunstgaragefranx.nl

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1