Een van de vier ‘paparazzi’ zet Yvonne Rijs met echtgenoot op de rode loper op de foto. Foto Kees van Rongen
Een van de vier ‘paparazzi’ zet Yvonne Rijs met echtgenoot op de rode loper op de foto. Foto Kees van Rongen

Gala-avond bij slot 3-daags Oscar FilmFestival

Actueel 595 keer gelezen

ZOETERMEER - Yvonne Rijs, voorzitter van Filmhuis Cameo, waarschuwde vooraf de bezoekers voor de slotfilm van het 3-daags Oscar FilmFestival in de Kleine Zaal van het Stadstheater. “U raakt in een wervelwind van acties. Vergeet niet om adem te halen.”     

 Door Kees van Rongen 

 De aaneenschakeling van acties en visuele effecten was adembenemend. Nog nooit eerder zag ik zo’n film. Het is dan ook niet zomaar een film, deze Everything Everywhere All at Once, want het is Oscar winnaar van het jaar voor Beste Film, Beste Actrice (Michelle Yeoh), Regie, Beste Vrouwelijke Bijrol (Jamie Lee Curtis), Beste Mannelijke Bijrol (Ke Huy Quan), Script en Filmbewerking.
Drie dagen lang, afgelopen zondag tot en met dinsdagavond, telde het 3-daags Oscar Filmfestival van Filmhuis Cameo zes films, allemaal minimaal voor een Oscar genomineerd of een Oscar gewonnen. Het werd afgelopen dinsdagavond een prachtige gala-avond.
De bijzondere Oscarfilms waren geselecteerd door de programmacommissie onder leiding van Han de Bruin. De commissieleden bezoeken het hele jaar filmbeurzen en maken dan een longlist van tientallen films. In overleg met het bestuur van Filmhuis Cameo wordt een shortlist samengesteld. Yvonne Rijs had persoonlijk aangedrongen om in iedere geval Everything Everywhere All at Once te vertonen. Een huiselijk drama van een moeder-dochterliefde in een surrealistische setting. Ongelooflijk stuntwerk, vechtsporten en animatie.  Als kijker kreeg je met uitzondering van een pauze geen moment rust.

Cameo heeft met het 3-daags Oscar Festival indruk gemaakt bij de honderden bezoekers. Het Filmhuis onderscheidt zich van een bioscoop doordat de films en documentaires steeds iets speciaals bieden, vooral stof tot nadenken over wat u gezien heeft. Elke periode krijgt u verschillende genres en stijlen en thema’s te zien. Elke dinsdagmiddag en dinsdagavond vertoont Cameo in de Kleine Zaal van het Stadstheater een film en in de laatste week van de maand ook een op de zondagmiddag.
Filmhuis Cameo is een van de culturele organisaties, die zaterdag 16 september zich presenteren op het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement om alle inwoners van Zoetermeer te betrekken bij de toekomstvisie van Zoetermeer 2040. Cameo komt met twee films in het CKC, waaronder Quand tu seras grand (Wanneer je groot zal zijn), met een knipoog naar 2040. Als een school door een overstroming wordt getroffen, worden de kinderen opgevangen in een bejaardentehuis. Twee generaties, die het wonderwel heel goed met elkaar kunnen vinden.

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1