Op de ouderwetse handmatige manier wordt door Ton van der Tang, wethouder Bouke Velzen en de afdelingshoofden symbolisch de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand van Fortune Coffee. Foto Kees van Rongen
Op de ouderwetse handmatige manier wordt door Ton van der Tang, wethouder Bouke Velzen en de afdelingshoofden symbolisch de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand van Fortune Coffee. Foto Kees van Rongen

Fortune Coffee twee keer zo groot

Actueel 981 keer gelezen

ZOETERMEER - Fortune Coffee aan de Van der Waalsstraat in Oosterheem wordt twee keer zo groot. Directeur Ton van der Tang besloot met de verschillende afdelingshoofden vrijdag symbolisch de ‘eerste’ paal van het nieuwe pand op de ouderwetse manier de grond in te slaan. Met rukken aan  touwen werd het heiblok in beweging gezet. 

 Door Kees van Rongen 

Naast het huidige gebouw komt het tweede gebouw. Behalve kantoor wordt de ruimte benut voor de opslag van alle artikelen voor automaten zoals koffie, thee, soep en alle denkbare ingrediënten. In het nieuwe pand komt ook een recyclestraat. Ton van der Tang heeft met Fortune gekozen voor de circulaire economie. Daarin bestaat geen afval, maar worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. “Zo vragen wij onze klanten de koffiedik te verzamelen, dat weer voor andere doeleinden kan worden hergebruikt.” Maar Fortune doet meer. De duurzame koffie en bijna alle thee bij Fortune bevat het Fairtrade of Rainforest Allianz keurmerk.  

Koffieproject Oeganda
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is bij Fortune geen loze belofte. Sinds 2010 is Fortune Coffee hoofdsponsor van het koffieproject in Oeganda. Honderd boeren kregen 300 koffieplanten met daarbij begeleiding, scholing en hulpmaterialen. Vanaf dat moment waren het koffieboeren, die op hun stukje land koffieplanten teelden en met het gezin hard werkten om in hun eigen inkomen te voorzien. En met succes, de groep koffieboeren nam toe, de oogst werd groter en beter en elk gezin kreeg een inkomen uit hun werkzaamheden. “We financierden een koffieloods, sponsorden elektriciteitsmasten. Inmiddels is het project uitgebreid en worden duizend koffieboeren ondersteund bij het opstarten van een imkerij en het planten van macadamiabomen rond de koffieakkers.”
Directeur Ton van der Tang is de zoon van het bekende Zoetermeerse boterbedrijf Van der Tang. “Aan de Zegwaartseweg zijn we in 1996 met Fortune begonnen en in 2010 vestigden wij ons aan de Van der Waalsstraat. Inmiddels telt onze franchiseorganisatie 25 regionale vestigingen, 160 medewerkers en komen we in heel Nederland.”
Er waren al heel wat heipalen de grond ingestampt, maar directeur Ton van der Tang wilde met deze symbolische paal benadrukken, dat zijn bedrijf op allerlei manieren duurzaam bezig is. Wethouder Bouke Velzen hielp naast directeur Ton van der Tang mee om de paal handmatig de grond in te krijgen. “Wat een indrukwekkend bedrijf is Fortune,” merkte de wethouder op. “Een geboren en getogen Zoetermeerder, die met Fortune zorgt voor heel veel werkgelegenheid. Ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hebben hier werk gevonden.”

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1