Justin uit F1 opent met hulp van wethouder Ronald Weerwag en nestor van korfbalvereniging De Meervogels Eddy Reuvekamp (82) de toegang tot de nieuwe velden. Foto Kees van Rongen
Justin uit F1 opent met hulp van wethouder Ronald Weerwag en nestor van korfbalvereniging De Meervogels Eddy Reuvekamp (82) de toegang tot de nieuwe velden. Foto Kees van Rongen

Nieuwe velden voor korfballers De Meervogels

Actueel 636 keer gelezen

ZOETERMEER - “De tijd, dat tegenstanders van korfbalvereniging De Meervogels bij het zien van het speelveld in het Vernèdepark rechtsomkeert maakten, is voorbij,” vertelt interim-voorzitter en secretaris Petra Janssen. Bij de start van de veldcompetitie werden afgelopen zaterdag nieuwe velden in gebruik genomen. 

 Door Kees van Rongen 

De 6-jarige Justin uit F1, een van de jongste leden van de Zoetermeerse korfbalvereniging De Meervogels, hanteerde met hulp van wethouder Ronald Weerwag en het oudste lid de 82-jarige Eddy Reuveveld afgelopen zaterdagmiddag de schaar om het lint naar de nieuwe velden open te knippen.
ZKV De Meervogels werd in 1962 opgericht en verhuisde in 1978 van het Van Tuyllpark naar het Vernèdepark. “Dat was qua accommodatie een hele verbetering,” vertelt Eddy Reuvekamp. “Voor mij reden om toen lid te worden. Ik ben niet alleen de oudste, maar ook het langste lid van de vereniging.” De oude korfbalvelden waren in 2012 aangelegd. De korfbalbond KNKV besloot in 2014 over te stappen op een kleiner formaat velden. De reden was om het spel dynamischer te maken.  “Wij hadden net nieuwe velden dus de aanpassing kon niet direct worden doorgevoerd,” legt Petra Janssen uit. “De afgelopen jaren waren spelers van andere verenigingen en scheidsrechters niet happig om bij Meervogels een wedstrijd te komen spelen of fluiten. Door de inzet van vrijwilligers en medewerking van de gemeente is dat nu verleden tijd. In de zomervakantie zijn de vrijwilligers aan de slag gegaan. Op de plek van de twee oude velden zijn drie velden van het nieuwe formaat aangelegd. Ik ben erg trots op onze vrijwilligers, die hierin veel vrije tijd hebben gestoken.”

De nieuwe velden voldoen volledig aan de eisen van de korfbalbond KNKV. Bij het hoofdveld zijn fraaie dug-outs neergezet. De veldcompetitie loopt tot 14 oktober en dan gaan de teams weer verder in de zaalcompetitie. Korfbalvereniging De Meervogels telt rond de 100 jeugdleden en 150 volwassenen. Inmiddels is de Zoetermeerse vereniging vorige week ook begonnen met G-korfbal voor kinderen vanaf 9 jaar met een visuele, auditieve, lichamelijke of geestelijke beperking.

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1