Foto: Gwen van Poelgeest en Jaimy Kat.
Foto: Gwen van Poelgeest en Jaimy Kat.

Gwen van Poelgeest vice-Wereldkampioene Jiu-Jitsu

Actueel 646 keer gelezen

 Zoetermeer - Tijdens de Wereldkampioenschappen Jiu-Jitsu voor Junioren onder de 21 jaar, wat in Kazachstan gehouden werd, heeft Gwen van Poelgeest knap het zilver bemachtigd in de klasse -52 kg van het Fighting System. 

Als nummer 1 geplaatste had ze een vrijloting waarna de lastige Duitse Bakhishova de eerste obstakel was richting de finale. Met 13-9 werd de Duitse naar de herkansingsronde verwezen waarna in de halve finale de Russin Ignateva met Full Ippon verslagen werd. In de Finale wachtte landgenoot Ruby Vogelzang, geen onbekende want gedurende hun hele Jiu-Jitsu Carrière komen ze elkaar altijd wel tegen. In het begin van de wedstrijd kon Gwen nog uitlopen op punten maar gedurende de partij kwam Ruby weer langzij en wist zelf een voorsprong op te bouwen. De tijd naderde waardoor Gwen meer risico’s moest gaan nemen wat helaas niet goed uitpakte. Na WK Goud bij de Aspiranten nu ook een WK medaille bij de Junioren, een zilveren met een gouden rand wel te verstaan! 

Jaimy Kat: 

Jaimy Kat heeft zich knap tot een 7e plek geknockt in een zeer sterk deelnemersveld. Dat de huidige WereldKampioene met lege handen naar huis ging zegt al genoeg over de sterkte van alle deelnemers.

Jaimy startte voortvarend aan zijn 3e Jeugd WK waar hij al eerder een Wereldtitel en Brons behaalde, tijdens zijn derder editie werd de Italiaan Limimento gedeclaseerd met een 19-2 uitslag waarna de latere Wereldkampioen Maiakov (Rusland) de volgende tegenstander was. Ook hier startte Jaimy sterk en zag al gauw een 6-0 voorsprong, maar de Rus wist uiteindelijke Jaimy met een Full Ippon te verslaan. In de herkansingsronde was de Iranees Aghaei geen partij (20-10) waarna de Kazach Amirsche, de huidige nummer 3, het WK avontuur beëindigde. Als eerstejaars Junior neemt Jaimy weer een hoop ervaring mee naar huis waar hij de komende 2 jaar nog profijt van kan hebben!

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1