Foto: Otaweb
Foto: Otaweb

Jori Veldhuizen laat all round circusact zien

Actueel 69 keer gelezen

Zoetermeer - Jongleren, steltlopen, goochelen en clownerie. Zoetermeerder Jori Veldhuizen is als allround circusartiest door Duinrell ‘ontdekt’. Deze zomer speelt de Zoetermeerder dagelijks mee in de show Cirque Lumière in het attractiepark. Afgelopen weekend beleefde de show haar première.
 De voorstelling Cirque Lumière is alles behalve een doorsnee circusvoorstelling. Dit is met recht circus anno 2016. Geen flauwe clowns en zielige dieren maar talentvolle dansers, accrobaten en goochelaars. De voorstelling is vlot, eigentijds, humoristisch en swingend. Zo zijn er gave dansacts op lekkere popmuziek, adembenemende accrobatenacts, een spectaculaire lichtshow én een goede clown-jongleeract. Deze laatste act is de bijdrage van Zoetermeerder Jori Veldhuizen. Na een leuke clowneske goochelact met een schetsboek en een bowlingbal, laat Jori op een reuzebal ook nog eens zijn jongleerkunsten zien.

Door Hélène Ouwerkerk

Jori: “Ik werd benaderd door Rocket Events die de show hebben geregisseerd en samengesteld. In overleg hebben we gekeken wat ik voor de show kan betekenen”, vertelt hij. Dat het uiteindelijk een combinatie van jongleren, steltlopen, goochelen en clownerie is geworden, maakt hem blij. “Het is een mooie combinatie en ik vind die afwisseling fijn en vind het erg leuk dat ik alle disciplines die ik beheers hier kan laten zien. Ik hou er ook niet van om me te beperken tot een onderdeel maar zie mezelf vooral als puur entertainer”, vertelt hij.
Voor Jori Veldhuizen betekende deelname een de circusshow in Duinrell flink geregel binnen zijn bedrijf Jovel Entertainment. “We hadden ook opties staan bij andere festivals dus we moesten schuiven “, vertelt hij. De komende drie maanden is Duinrell in ieder geval de plek waar hij te vinden is. “Drie keer per dag een show en dat zeven dagen per week. Dat is veel maar ook ontzettend gaaf. We hebben een leuke groep. Deze week hebben we gerepeteerd en nu staat de show. De repetities waren best intensief. Ik moet bijvoorbeeld als jonglerend op een bal van een helling zonder randen af. Ik weet dat ik het kan maar het is toch altijd even spannend. Ik vind het erg fijn dat we nu met publiek spelen. Die interactie met publiek daar hou ik van”, zegt hij. “Het mooie is als het routine wordt zonder dat het routine lijkt,” Hoewel Veldhuizen de afgelopen dagen dagelijks in Duinrell was, heeft hij nog geen attracties gedaan. “We hebben wel even staan kijken maar hadden te weinig tijd. Ach, dat gaat er de komende periode vast van komen.”

De voorstelling Cirque Lumière met Jori Veldhuizen is tot en met 21 augustus drie keer per dag te zien in het zomertheater van attractiepark Duinrell. Voor meer info www.duinrell.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 21 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur gisteren
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16