Afbeelding

Sinterklaas komt aan in Stadshart

Actueel 73 keer gelezen

Zoetermeer - Aanstaande zaterdag 12 november wordt het lange wachten beloond. Dan is Sinterklaas weer in het land. Uiteraard komt de Sint op deze eerste dag gelijk naar Zoetermeer waar hij uitgebreid de tijd neemt voor een bezoek. Hij vindt het altijd weer een feest om door de Zoetermeerse jeugd te worden toegezongen.

Dit jaar worden Sint en zijn pieten om 11.30 uur feestelijk ontvangen door burgemeester Aptroot op het Nicolaasplein in Zoetermeer. Daarna zullen zij starten met hun wandeling vanaf hoek Zuidwaarts via Stadhuisplein het Stadshart in.

De eerste route duurt van 12.00 - 13.15 uur. Sint en zijn pieten lopen vanaf hoek Zuidwaarts via Stadhuisplein richting Promenade en Promenadeplein om vervolgens via het Hogerop het Stadshart te verlaten voor een pauze.

De tweede route duurt van 14.30 - 16.00 uur. Na de pauze lopen Sint en zijn pieten vanaf hoek Bovenlangs/Promenade (bij de Name It Store) via Westwaarts richting de Burgemeester van Leeuwenpassage een rondje door Stadshart Zoetermeer. Terug bij het Stadhuisplein gaan zij de Passage in en lopen hier een rondje en verlaten de Passage via de Luxemburglaan om nog andere bezoekjes elders in het land af te leggen.

Alle kinderen die de Sint willen toezingen, hand geven of met de Spaanse gasten op de foto willen gaan zijn van harte welkom. De Sint is natuurlijk al heel oud en heeft soms wat moeite met namen. Ouders helpen de Sint enorm als ze hun kinderen een pet of mijter met hun naam op willen zetten.
Stadshart Zoetermeer is te volgen op www.stadshart.nl, www.facebook.com/stadshartzmeer en https://www.instagram.com/stadshartzmeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22