Afbeelding

Maddox 7e op WK-Kampioenschap met een randje

Actueel 161 keer gelezen

Maddox van Deene fietst al geruime tijd mee in de top van BMX-fietscross. Niet alleen in Nederland maar zelfs op Europees en wereldniveau. Door zijn prestaties dit seizoen wist Maddox zich voor de derde keer op rij te kwalificeren voor het wereldkampioenschap BMX dat dit jaar gehouden werd in Medellín Colombia. Het zou voor Maddox een bijzonder toernooi worden.

Moeder Bianca, een van Maddox grootste fans, is bijzonder trots op de prestaties van haar zoon. “Hij heeft ondanks zijn leeftijd zo’n enorme inzet en gedrevenheid voor de sport. Ik hoef hem nooit te pushen, hij wil het zelf.” Op 20 mei vertrekt Maddox dan ook met beide ouders naar Medellín Colombia. Maddox: “Dat was een hele lange vlucht en bij aankomst ook echt even wennen. Het is daar namelijk gemiddeld 33 graden.” Toch laat hij zich door niets van zijn stuk brengen, gedisciplineerd als hij is focust hij zich alleen maar op de trainingen en de 6 wedstrijden die voor hem liggen. De 8e finale weet Maddox te winnen, de kwartfinale wordt hij derde net als in de halve finale. Dan ligt alleen de finale op woensdag nog maar voor hem. Op dinsdagavond krijgt zijn moeder Bianca echter een verontrustend telefoontje. De opa van Maddox is onverwachts getroffen door een herseninfarct en het ziet er niet zo goed uit. Maddox besluit toch de WK finale te fietsen. “Voor mijn opa.” En hij schrijft voor de start met grote letters; ‘for my granddad’ op zijn onderarm. Zenuwachtig is hij niet. Maddox: “Dat ben ik nooit, hooguit heb ik wat klamme handen. Het is gewoon een kwestie van blijven fietsen en in de wedstrijd zelf beslissen wat je doet, of welke sprongen of sporen je kiest.” De race is bloedstollend. Maddox start vanaf de zijkant van het starthek met een tegenstander naast hem. Die dwingt Maddox nog op de starthelling naar de binnenkant waardoor de 8-jarige topper alle zeilen bij moet zetten om niet te vallen. Maddox blijft overeind en fietst alsof zijn leven ervan af hangt. Toch blijken de tegenstanders, Zuid-Amerikanen die gewend zijn aan dit soort temperaturen, net iets te sterk voor hem. Maddox behaalt uiteindelijk de 7e plaats. Misschien niet de eerste plaats waar hij voor ging, maar toch een prestatie van wereldniveau. Maddox mag een mooie trofee in ontvangst nemen. Ook vanuit Nederland stromen via social media de felicitaties binnen. Helaas ook een minder goed bericht. De volgende dag moeten Maddox en zijn ouders direct terug naar huis waar opa op 29 mei overlijdt. Voor Maddox was dit een bijzonder WK, maar wel met een randje.

Op de eerste schooldag wordt Maddox door zijn juf en klas 5b van de Davinci school met een erehaag opgewacht. Een beetje beduusd maar met een grote grijns neemt hij deze bijzondere felicitaties in ontvangst. Zoals een echte sportheld betaamd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Fascinating Jazz met vocalist Derk de Kloet 25 mrt, 16:59
Prikkelende theatervoorstelling van Theater in de Wijk
Theater in de Wijk van start in Meerzicht 25 mrt, 16:54
Sculptuur van Tilly Wils
Sculpturen Tilly Wils in de Keukenhof 25 mrt, 16:40
Heemkundige Bas Beaard geeft uitleg over de gebrandschilderde ramen van De Spar van glazenier en kunstenaar Rien van der Pol. Foto: Kees van Rongen
Hans van de Bunte hoopt op erfgoedcentrum na waardebepaling van collectie De Voorde 23 mrt, 10:48
Gedurende de hele dag, zaterdag 23 maart, krijgen klanten 15% korting op alles van de afdeling wonen & verlichting.
Opening van vernieuwde afdeling wonen & verlichting bij Bouwhof 22 mrt, 11:59
Het werd een spannende middag met verrassende uitslagen en negen medaillewinnaars in de groepen 3 t/m 8. Foto: pr.
Damtoernooi en damspel op IKC De Vijverburgh al jaren populair 22 mrt, 11:28
De Rolstoelvierdaagse gaat op 27 mei weer van start. Foto: pr
Ook dit jaar wordt er weer gerold door Zoetermeer 22 mrt, 10:19
Het Ebony Ensemble voert met acteur Valentijn de Jonge de voorstelling ‘Peter en de wolf’ uit in het Stadstheater Foto: Richard Jetten
Muzikale familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 22 mrt, 09:38