Afbeelding

Rekenen

Actueel 108 keer gelezen

Creatief rekenen kan niet iedereen. Maar als ik zo de gangen van wethouder Mariëtte van Leeuwen bezie in het dossier Holland Outlet Mall (HOM) dan moet ik zeggen dat de wethouder daar best wel goed in is.

Voor het onderzoek naar de haalbaarheid van HOM was 310.000 euro nodig. Eigenlijk was het 380.000 euro maar na gemor van de gemeenteraad werd het bedrag naar beneden bijgesteld. De initiatiefnemers zouden 60.000 euro betalen en de gemeente Zoetermeer 250.000. Maar dan zouden we ook wel precies weten hoe de vork in de steel zit.

Nu enkele maanden later komen we tot de conclusie dat er weinig draagvlak lijkt te zijn. Omwonenden, inwoners, winkeliers in Stadshart én Dorpsstraat en zelfs ondernemers uit de regio (maar dat laatste kan eigenbelang zijn), zien het plan niet zitten.En dan worden er ook nog vraagtekens gezet bij de cijfers die zijn gebruikt. En of dat nog niet genoeg is, blijken de kosten ineens ook nog eens 180.000 euro hoger uit te vallen. En nu komen we op het creatief rekenen. Volgens wethouder Van Leeuwen moeten we die 180.000 euro wel betalen want anders is de 250.000 euro ook voor niks geweest.

Tja. Het was koren op de molen van mijn echtgenoot die al een tijdje zijn oog heeft laten vallen op een fotocamera die weliswaar best prijzig is maar waar hij mooie foto’s mee kan maken. Maar als hij die camera dan eindelijk heeft, dan moet er natuurlijk een dure lens bij. Want ja, anders heb je aan die camera ook niks. Is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal.

Een vriend van mij kan dat ook heel goed. Creatief rekenen. Als hij bedenkt dat hij iets wil gaan kopen, maar het uiteindelijk niet doet, dan beschouwt hij dat niet uitgegeven bedrag als winst. Waar dan vervolgens iets mee kan worden gekocht wat helemaal niet de bedoeling was. Maar goed zo’n meevaller (want zo wordt dat dan gebracht) kan je niet laten lopen.

Ik ben zelf niet goed in creatief rekenen. En als ik de sprongen rond de HOM bekijk, is dat is eigenlijk best wel jammer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os 28 mrt, 12:11
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air 28 mrt, 11:47
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 28 mrt, 11:18
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14