Henk Klos, feestzanger van het Nederlandstalige lied op de SocialSofa Zeeheldenbuurt.
Henk Klos, feestzanger van het Nederlandstalige lied op de SocialSofa Zeeheldenbuurt.

Zeppen op een Zoetermeerse Social Sofa met Henk Klos

Actueel 96 keer gelezen

Het is november en de bomen kleuren prachtig. De bank is een beetje nat maar dat hindert de sympathieke ‘Zoetermeerdenaar’ Henk Klos niet. Hij woont de grootse helft van zijn leven in de Zoetermeerse wijk Dorp en werd in 1969 geboren op de Leidsewallen.

Zoetermeer - Op de leeftijd van 7 jaar liep hij al voor het eerst mee om het Streekblad bezorgen. Hij trad in de voetsporen van zijn ouders en bezorgt nu al bijna veertig jaar (!) onafgebroken het Streekblad. Henk is in Palenstein en Dorp waar hij bezorgt een heel bekend gezicht. “Het is wel veranderd hoor. Het Dorp is een stad geworden”, zegt Henk bij de mozaïekbank. “Mijn ouders lieten overdag de deur gewoon open staan en ook fiets of auto, kon zo voor de deur staan.” Henk trouwt op zijn zesentwintigste met Diana en gaat dan op de Karel Doormanlaan wonen. Na een huis op de Heemskerckstraat krijgen ze in 2011 een nieuwbouwwoning op de De Ruyterstraat. De bank ‘Zeeheldenbuurt’ aan de vijver op de Van Galenstraat ligt op steenworpafstand. “Vroeger was het op woensdag en vrijdag dat je ‘t Streekblad liep. Nu geldt voor donderdagochtend: geen andere afspraken, eerst moet de krant bezorgd zijn. Het is gewoon leuk!” Henk en Diana hebben twee zoons en een dochter. Hun oudste zoon Mischa (autistisch) is net zo in zijn sas met het bezorgen als Henk zelf. De hele week heeft Henk de één op één zorg voor hem. Door de ervaringen met zijn oudste kwam zo’n 10 jaar geleden het zingen op Henk’s pad. Zijn eerste optreden was bij ‘Mooi! Weer de Leeuw’ en sinds die tijd heeft hij zangles van Mieke Werger (zanglerares Frans Bauer o.a.) en draait hij mee in het circuit van artiesten die Nederlandstalig zingen. “Ik hou van eenvoudige teksten en melodietjes, gewoon leuk. Ik ben een feestzanger. Voor mij is een gezellige sfeer het allerbelangrijkste.” Samen met zijn dochter runt hij ook een bedrijfje ‘Sweetlake print’: persoonlijk bedrukte t-shirts voor een vriendelijke prijs. Bij Taverzo (tafeltennisclub) zingen ze het clublied van Henk en is hij de ‘Koning van Zoetermeer’. Thuis is hij in zijn element met al zijn postduiven, zijn twee katten, zijn Sharpeien (honden) maar bovenal: zijn gezin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 18 uur geleden
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 19 uur geleden 1
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 20 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34