De acteurs van Chakra en Chardonnay nemen de toeschouwers mee op een hilarische reis. Foto: Raymond van Olphen.
De acteurs van Chakra en Chardonnay nemen de toeschouwers mee op een hilarische reis. Foto: Raymond van Olphen.

Hilarische taferelen in de wereld van yoga en superfoods

Actueel 105 keer gelezen

Door Streekbladredacteur Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer - ”Laat alles los. Je hoeft je nergens voor te schamen. Er is geen goed of fout. Nestel je zitbotje goed in het pluche van je stoel”. Met deze woorden wordt het publiek van de voorstelling ‘Chakra’s en Chardonnay’ ontvangen. De zaal met overwegend vrouwen giebelt wat onwennig maar doet toch een beetje mee.

In de voorstelling maken we kennis met Yan Boom van Boom yoga. Hij heeft samen met zijn vrouw Chana een yogastudio. Yan of eigenlijk Chana heeft een eigen yogalijn opgezet en daar een boek over geschreven. Zijn volgelingen, want zo mogen we de cursisten, schrijfster Merel en advocate Dien, gerust noemen, adoreren Yan. Chana doet alles voor haar man en is eigenlijk de drijvende kracht achter Yan. Dan verschijnt de Russische Olga ten tonele die Yan helemaal inpalmt. Als Yan bij de presentatie van zijn boek zijn vrouw vergeet te bedanken, gaat het snel bergafwaarts met hun huwelijk en yogastudio. Het eerst zo sterke koppel komt ineens lijnrecht tegenover elkaar te staan met alle gevolgen van dien. De cursisten moeten kleur bekennen en zijn genoodzaakt om een keuze te maken.

Chakra’s en Chardonnay is een kluchtig stuk. Daar is op zich niks mis mee, maar je moet er natuurlijk wel van houden dat alles dik wordt aangezet en de personages soms een beetje over de top zijn. Als je je daarin kunt vinden dan heb je een leuke avond. Er valt genoeg te lachen. De verhaallijn is misschien niet verrassend maar zeker wel amusant. De liedjes in het stuk zijn echter volstrekt overbodig en voegen werkelijk niks toe.
De acteurs in Chakra’s en Chardonnay spelen goed en doen in het dunne verhaal hun uiterste best om de voorstelling vlot te trekken. Vooral Marie Louise Stheins die de rol van schrijfster Merel speelt, slaagt daar erg goed in en steekt met kop en schouders boven de groep uit. Stheins heeft terecht de lachers op haar hand en laat zien dat zij heel goed met het genre komedie uit de voeten kan. Ze is soms hysterisch maar hilarisch en reageert heftig op de breuk tussen Yan en Chana. Chris Tates is als foute yogaleraar een leuke charmante verschijning.
Uiteraard zijn yoga, superfoods en zen in deze voorstelling regelmatig onderdeel van spot. Maar niet op een vervelende manier. Het tovert in ieder geval een lach op het gezicht. Het vooral allemaal niet al te serieus nemen dat is echt wel het devies in deze komische voorstelling.

Chakra en Chardonnay is op 13 mei te zien in het Stadstheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadstheater.nl via 079-3427565 of aan de kassa. Kans maken op twee vrijkaarten kan via de lezersactie op www.streekbladzoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10