Afbeelding

Gezonder door Big Data in de Hub

Actueel 65 keer gelezen

Zoetermeer – De hoeveelheid aan data, Big Data, is de afgelopen jaren explosief gestegen. Maar wat het precies is en wat je ermee kan doen is niet heel erg bekend. Bij de Dutch Innovation Factory proberen ze daar verandering in te brengen.
In de hub van de Dutch Innovation Factory wordt Big Data verzameld om maatschappelijke vraagstukken in de regio op te lossen. “Maar ook om nieuwe innovaties te ontwikkelingen”, zegt Bert Mulder (64). Als lector IT en Samenwerking aan de Haagse Hogeschool merkt hij dat de samenleving zich aan het herinrichten is.

Dooru Streekbladredacteur Sousan Atta

Zo wordt er in de hub gewerkt aan cybersecurity en om de privacy te waarborgen. “Want je wil als patiënt geen hogere premie betalen doordat een verzekeringsmaatschappij ongevraagd jouw medisch dossier heeft opgevraagd bij het ziekenhuis.”
Ook op het gebied van E-health is de Big Data Innovationhub bezig met het ontwikkelen van nieuwe innovaties. Bert: “Wij hebben voor Parkinsonpatiënten die moeilijk kunnen lopen en daardoor vaak vallen een handig systeem voor smartphones gebouwd waardoor het vallen wordt verholpen. Wij hebben dit systeem met drie studenten in tien weken gemaakt.”
Volgens Bert hebben inwoners van Zoetermeer straks veel baat bij de innovaties op het gebied van e-health van de hub. “Je weet straks hoe gezond je wijk is en je hebt ook allemaal digitale mogelijkheden om zelf gezonder te worden. Zo wordt bijgehouden of je te weinig hebt geslapen of naar buiten bent geweest.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 19 uur geleden
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 20 uur geleden 1
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 21 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34