De band Mister Mississippi. Foto: Sanja Marusic
De band Mister Mississippi. Foto: Sanja Marusic

Mister en Mississippi is verrassend anders

Actueel 105 keer gelezen

Net op het moment dat je als muziekliefhebber begint te denken dat je alle soorten en stromingen in de muziek wel voorbij hebt zien komen is er ineens een band die die mening volledig omver werpt. Verrassend anders, opvallend, vernieuwend.

zoetermeer - De muziek van Mister and Mississippi zal de grote discotheken waarschijnlijk nooit halen, maar daarom zijn hun liedjes niet minder bijzonder. Bescheiden pareltjes die onder je huid kruipen en zich in je hoofd nestelen om daar voorlopig niet weg te gaan. De band, die bestaat uit zangeres Maxime Barlag, drummer Samgar Jacobs en de gitaristen Danny van Tiggele en Tom Broshuis, vormt een volledige eenheid met elkaar. Geen egotrippende solo’s maar perfect uitgebalanceerde liedjes die je meenemen op een muzikale reis naar het onbekende, een lange wandeling, zwemmen in een onderwaterwereld. De band is ontstaan op de Herman Brood Academie en maakte in 2013 hun debuut en won later dat jaar de ‘Beste Nieuwkomer-award’ van 3FM. Het nieuwe album; ‘We only part to meet again’ gaat over thema’s als afscheid, hoop en verwachtingen. Het door Maxime Barlag zelfgeschreven titelnummer van het album is een emotioneel eerbetoon aan haar overleden moeder waarin gevoelens van voluit leven en de laatste dagen voor je dood naadloos op elkaar aansluiten. Toch is de muziek niet zwaarmoedig. ‘Meet me at the lighthouse’ bijvoorbeeld is als een heerlijke strandwandeling met de wind door je haren en je voeten in het zand. ‘Shape shifter’ zit vol ritme en dynamiek waarbij je niet stil blijft zitten. Door gebruik te maken van akoestische muziek, digitale instrumenten, samples en hun eigen stemgeluid weet de band een wervelwind van diepte en emoties te creëren. De stemmen van Barlag en Jacobs aangevuld met die van Danny van Tiggele lijken voor elkaar te zijn geschapen. Soms helder en voluit, soms ingetogen en fragiel maar zelfs zonder muziek, loepzuiver en tot bijzondere klankcombinaties en arrangementen in staat. Een basic podiuminvulling laat alle aandacht uitgaan naar de muziek. Een laatste ontmoeting voor het definitieve afscheid. Afscheid nemen leidt tot een nieuw begin. ‘We only part, to meet again’. Wat mij betreft kan dat niet snel genoeg zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 17 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 17 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 17 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 18 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24