Afbeelding

Ilion klaar voor Klaverbladloop

Actueel 89 keer gelezen

Het is een begrip in Zoetermeer: de Klaverblad loop, voorheen Dotterbloemloop. Aanstaande zondag 13 november wordt de loop voor de 40e keer gehouden.

Zoetermeer - Bestuurslid Ad Klok: ,,De Dotterbloemloop is zes jaar geleden omgedoopt in Klaverbladloop. Toen werd Klaverblad Verzekeringen de hoofdsponsor. Het mooie aan onze hoofdsponsor is, dat Klaverblad Verzekeringen tijdens deze Klaverbladloop, haar hoofdsponsorschap met 4 jaar gaat verlengen.” ,,Uiteraard zijn wij zeer content met deze verlenging. Er werd gekeken naar sporten die een goede uitstraling hebben. Het klikte ook direct tussen Ilion en Klaverblad. Omdat het ook de 40e keer is er op vertoon van startnummer gratis stroopwafels of erwtensoep . Voor de kinderen zijn er springkussens (waaronder 1 stormbaan) en schminken. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Anne Kamstra. Speaker is Kees Franken.
,,Meestal schrijven de top atleten zich op het laatste moment in”, gaat Ad verder. Momenteel hebben we al 700 inschrijvingen binnen. De verwachting is dat er zich nog 200 lopers in zullen schrijven waardoor we op 900 inschrijvingen komen. Kamiel Maase is nog steeds recordhouder bij de heren. Hij zette die tijd neer tijdens de 25e Dotterbloemloop in 2001. Het record staat op 44.11 sec. Bij de dames staat dat record op naam van Elizeba Cherono, gelopen in 2012 met een tijd van: 54.45 sec. Een van de sponsoren heeft een geldprijs beschikbaar gesteld, indien de records zondag sneuvelen. Er loopt ook een Fransman mee en ook hebben Duitsers zich ingeschreven. Om alles in goede banen te leiden op de dag zelf wordt er gebruik gemaakt van maar liefst 100 vrijwilligers. Daar zitten verkeersregelaars, EHBO posten, tijdwaarnemers en ook juryleden bij”, aldus Ad Klok.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22