Maar het hoeft niet enorm groot. Hier een klein nano-aquarium van Susanne Kooloos, waar ze veel zorg aan besteedt.
Maar het hoeft niet enorm groot. Hier een klein nano-aquarium van Susanne Kooloos, waar ze veel zorg aan besteedt.

Uitslag van de huiskeuring

Actueel 91 keer gelezen

Aquariumhouden is een natuurhobby die nog steeds grote populariteit geniet. De kwaliteit van deze hobby is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Veel vissoorten hoeven al l
In de aquariumliefhebberij is er steeds meer aandacht voor het welzijn van de dieren. Pioniers zijn naar de tropen geweest om waarnemingen te doen en er is veel bekend over de eisen die vissen aan hun leefomgeving stellen. Waterwaarden als zuurgraad, hardheid, geleidbaarheid en voedingsstoffen voor de planten worden in het aquarium regelmatig gemeten en aangepast. Hiervoor zijn van allerlei merken meetsetjes en meetapparaten te koop.

Door Pauluzee

De moderne aquariaan gaat zorgvuldig en op een verantwoorden wijze om met zijn of haar hobby. Toch zijn er natuurlijk nog veel beginnende aquariumhouders die de kennis en vaardigheden verder moeten ontwikkelen om het hun levende have naar de zin te maken. Op het internet is veel kennis beschikbaar. Op de vele forums, o.a. van Facebook, kan iedere vraag worden gesteld. Helaas is het niet altijd gemakkelijk om de juistheid en betrouwbaarheid van de antwoorden daar op waarde te schatten.

In Zoetermeer is PaluZee actief. PaluZee is een actieve aquariumvereniging die zo’n honderd leden telt. De vereniging bestaat sinds 1970 en gaat nog altijd met haar tijd mee. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd ter bevordering van de aquarium- en vijverliefhebberij. PaluZee is een gezellige vereniging van echte liefhebbers, waar veel kennis aanwezig is. Nieuwe leden kunnen, als zij dat willen, thuis advies krijgen over hun aquarium. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten behandelen sprekers de meest uiteenlopende onderwerpen van de hobby en PaluZee organiseert jaarlijks keuringen met een wedstrijdelement. Ook dit jaar werd gekeurd door een officiële gediplomeerde keurmeester van de Nederlandse Bond Aqua Terra. De keuringsuitslag zal dinsdag 22 november a.s. in het verzorgingstehuis “Buytenhaghe”, Bergmanstrook 45, 2726 RR Zoetermeer, worden bekend gemaakt. De zaal is open vanaf 19.30u.

Mocht u eens willen zien wat het niveau van de topbakken bij PaluZee is, dan nodig ik u uit op deze feestelijke avond van de club. U kunt praten, vragen stellen en info uitwisselen. De toegang is gratis en u bent van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38