De vrienden Wouter en Rik dromen van een radiocarrière. (Foto: Sousan Atta)
De vrienden Wouter en Rik dromen van een radiocarrière. (Foto: Sousan Atta)

Jongensdroom om op de radio te komen gaat in vervulling

Actueel 232 keer gelezen

Hoe zorg je ervoor dat je op de radio komt? Daar probeert het duo Wouter en Rik achter te komen. Met hun vlog Road to Radio proberen ze een radiostation zo ver te krijgen om ze een eigen programma te geven. De eerste stap is al gezet.

Zoetermeer - Aan chemie tussen de twee mannen ontbreekt het niet. Wouter Polling (35) en Rik Remmerswaal (36) kennen elkaar al zo’n dertig jaar. “Wij waren eigenlijk vanaf de basisschool een duo van grappen en grollen”, zegt Wouter. “En in groep acht zijn we daardoor ook uit elkaar gehaald”.
Nadat het tweetal tien jaar elkaar uit het oog was verloren, is het contact weer opgepakt na een schoolreünie.
Rik: “Wij spraken in de weekenden vaak af en op een gegeven moment maakten wij een live video op Facebook. Dat sprak veel mensen aan. Maar op een gegeven moment waren we er ook klaar mee want je moet iedere keer iets verzinnen. Wij krijgen allebei vaak te horen dat we goede radiostemmen hebben. Toen dacht ik; ‘waarom proberen wij gewoon niet op de radio te komen?’ Toen besloten we om vlogs te gaan maken”. Met een smartphone en een simpel statief leggen ze alles vast wat op hun pad komt op weg naar een eigen radioprogramma. Wouter: “Een van mijn collega’s heeft bij Radio10 gewerkt en geluisterd naar onze demo, hij gaf ons positieve feedback. Vervolgens hebben wij dezelfde demo voor feedback naar radio ZFM Radio gestuurd en werden uitgenodigd voor een gesprek”.

Na dit gesprek zijn de mannen flink op weg want zij mogen een nieuwe demo maken. “De eindredacteur vond onze eerste demo kwalitatief niet goed genoeg”, zegt Rik. “Maar hij zag onze vlogs op Youtube en wil ons nog een kans geven om met zijn hulp een demo in de studio op te nemen. Wij zijn verrast door dit nieuws, dit hadden wij niet verwacht”. De mannen gaan nu thuis een uitzending op de radio voorbereiden zodat hun eerste studio-demo vlekkeloos zal verlopen.

Een gebrek aan motivatie en drive heeft het duo niet. Ze dromen ervan om de uiteindelijke top in de radiowereld te bereiken, maar blijven wel reëel. “Bij een landelijke radio eindigen, dat zou prachtig zijn”, zegt Rik. “Maar dat is nu natuurlijk nog wel ver weg”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09