Met een grote grijper wordt een eerste stuk uit de Florens van Brederode flat gehakt door de bestuurder van Vidomes, Daphne Braal, en wethouder Taco Kuiper Foto: Kees van Rongen
Met een grote grijper wordt een eerste stuk uit de Florens van Brederode flat gehakt door de bestuurder van Vidomes, Daphne Braal, en wethouder Taco Kuiper Foto: Kees van Rongen

Sloop galerijflat Florens Van Brederode nu echt begonnen

Actueel 123 keer gelezen

“Wat een geluk dat Daphne Braal aan de knoppen zat,” zegt wethouder Taco Kuiper na de officiële handeling voor de sloop van de galerijflat aan de Florens van Brederodelaan in de wijk Palenstein. Met een grote grijper werd een eerste stuk uit het complex gehakt.

Zoetermeer - In het voormalige garagepand Ambacht maakten wethouder Kuiper met enkele kinderen een levensgrote puzzel van het Palenstein. Zo’n 80 buurtbewoners waren aanwezig.
Na de officiële handeling van de bestuurder van woningfederatie Vidomes, Daphne Braal, en Taco Kuiper is nu goed te zien dat er echt gesloopt wordt. Kuiper, die donderdagavond in de stromende regen en in de modder keurig in pak naast de enorme grijpmachine stond, kreeg van de opzichter van Beelen Sloopwerken na afloop te horen, dat het vaak mis ging als een leek aan de knoppen zat. De kraanwagen op rupsbanden wil dan wel eens van de grond komen, omdat men te wild aan de hendels rukt. “Dus ik ben blij dat mevrouw Braal beheerst haar werk deed,” aldus Kuiper.
Medewerkers van Beelen Sloopwerken zijn in de zomermaanden al begonnen met het verwijderen van asbest. De zijkanten van het complex worden nu als eerste door Beelen Sloopwerken weggehakt. Deze zijkanten zijn ‘s avonds en ‘s nachts met bouwlampen verlicht. De lampen voorkomen dat vleermuizen daar een winterverblijf maken. De verdere sloop gebeurt voornamelijk met grijpers. Het slopen neemt maanden in beslag. Het is de bedoeling, dat de sloopwerkzaamheden eind februari 2017 klaar zijn. Meteen daaropvolgend begint de gemeente met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Kuiper: “De wijk Palenstein is volop in beweging. Het nieuwe Palenstein wordt beter zichtbaar en aantrekkelijker om te wonen. Wat opvalt is de aandacht voor duurzaamheid in de wijk. Palenstein loopt daarmee voorop en is trendsettend als wijk voor de toekomst.”
Directeur Bok van Boele & van Eesteren: “We beginnen in het derde kwartaal van 2017 met de bouw van 2 appartementengebouwen met 28 sociale huurwoningen voor Vidomes, 25 eengezinswoningen en 25 woningen die een belegger aankoopt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31