Kelly Boone grossiert in titels. Foto: Nico Mos
Kelly Boone grossiert in titels. Foto: Nico Mos

Topschermster Kelly Boone zoekt sponsoren

Actueel 100 keer gelezen

Zij staat al jaren aan de top in Nederland. Ze wil dat echter ook op het Europese en Wereldniveau laten zien. De financiën, die er juist niet zijn, lijken roet in het eten te gooien. Aan het woord is Kelly Boone (24), die op het punt staat om af te reizen naar Frankrijk om daar het Circuit Nationale te gaan spelen.

Zoetermeer - ,,Hoe meer toernooien ik kan spelen hoe hoger ik kan komen op de wereldranglijst. Daar sta ik nu op plek 179. Alles valt of staat wel, of je in de gelegenheid bent mee te doen aan die toernooien”, legt Kelly Boone uit. Kelly is juist afgestudeerd en heeft nu haar Master Accountancy. ,,Ik kan mij nu volledig toeleggen op het schermen”. “Ik scherm al sinds mijn achtste maar dat is niet verwonderlijk, want ik kom uit een echte schermfamilie. Mijn ouders, mijn oom en mijn opa (Kelly’s opa is de oud-international Kasper Kardolus red.) en overgrootouders, zij hebben allemaal deze sport intensief beoefend. Je kunt wel stellen dat het met de paplepel is ingegoten. Een echte familiesport dus.”

Training

De Zoetermeerse probeert zoveel mogelijk te trainen. “Ik train door het gehele land. Het ligt er ook aan waar mijn trainer is ingedeeld en waar de heren (oud) top schermers zijn op dat moment om tegen te sparren. Daar ben ik dankbaar voor “. Kelly traint zo’n twintig uur per week en doet dat met een Hongaarse trainer, die haar vanuit de bond is toegewezen. ,,Door geldproblemen bij de bond is hij periodiek in Nederland en dus niet elke dag. Daarnaast zwem ik en doe ik aan fitness om mij conditioneel en fysiek staande te houden. Maar ik mis het wel dat ik nu niet driemaal per week kan trainer onder begeleiding van mijn trainer”.
De jonge Zoetermeerse grossiert inmiddels in titels.
,,Ik ben viermaal senioren individueel kampioen geworden, viermaal equipe kampioen, dus in teamverband en driemaal jeugd kampioen. In Nederland ben ik al vier jaar op rij de nummer 1”, somt Kelly op. ,,Afgelopen jaren heb ik mij altijd ruim geplaatst voor EK’s en WK’s, maar mijn focus is eigenlijk gericht op de Olympische Spelen van Tokio. Voor het komend EK moet ik mijn punten halen om mij daar voor te plaatsen vandaar dat ik veel toernooien wil en moet spelen”, aldus Kelly

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 7 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 22 uur geleden 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 23 uur geleden 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt gisteren
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8