Lisanne Fons is blij met de kansen die het ID College haar heeft geboden. (Foto: Robbert Roos)
Lisanne Fons is blij met de kansen die het ID College haar heeft geboden. (Foto: Robbert Roos)

Lisanne Fons MBO Uitblinker

Actueel 75 keer gelezen

Al op jonge leeftijd kreeg Lisanne Fons uit Zoetermeer te horen dat ze naar het bijzonder onderwijs moest. Haar droom om ooit politieagent te worden kon ze maar beter laten varen. “Je bent er gewoon te dom voor.” Juist die ene uitspraak maakte een enorme motivatie los om haar doel toch te bereiken.


Zoetermeer - We spreken Lisanne op het ID College in Gouda. Een frisse meid met mooi blond haar en een brede lach op haar gezicht. Lisanne heeft alle reden om opgewekt te zijn. Deze studente Handhaver Toezicht en Veiligheid is namelijk genomineerd als ‘Landelijke Uitblinker MBO’. “Met deze nominatie kan ik veel betekenen voor het MBO”, vertelt Lisanne trots. “Door mijn verhaal te vertellen wil ik anderen inspireren om hun eigen weg te gaan.” Lisanne is geselecteerd als uitblinker omdat zij altijd het heft in eigen hand heeft genomen. Haar start in het bijzonder onderwijs is voor haar nooit een belemmering geweest. “Ik was zo gemotiveerd dat ik de twee jaar die ervoor staan in één jaar heb gedaan.”

Lisannes droom is werken bij de politie. “Eerst wil ik hoofdagent worden en eventueel doorgroeien naar motoragent.” Die functie is dichterbij dan je zou denken. Lisanne volgde de MBO3 opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid / Politie. Doordat het met haar motivatie wel goed zat slaagde Lisanne voor alle vakken. Er werd zelfs vrijstelling verleend en op 24 november mag ze solliciteren bij de politie. Haar stageplaats bij de Scheveningse politie regelde Lisanne zelf. De gedrevenheid om haar doel te bereiken straalt ze uit. “In de weekenden ga ik naar Scheveningen om in mijn vrije uren extra diensten met het team mee te draaien.” Ze is daar dan ook een graag geziene collega. Lisanne: “Ik mocht zelfs een promotiefilmpje op het bureau opnemen waarin ook verschillende collega’s aan het woord komen.” Die gaan graag met haar op pad. Omdat Lisanne enthousiast en gemotiveerd is pakt ze alles aan. Zo doet ze net een stapje meer dan de rest.Op 24 november is het landelijk Uitblinkersgala waar zal blijken wie de prijs Landelijke Uitblinker ontvangt van minister Bussemaker van OCW.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10