Afbeelding

100 leerlingen doen mee aan de robotwedstrijd

Actueel 106 keer gelezen

CKC Digital Art Lab, basisschool De Piramide en De Baanbreker slaan de handen ineen om 100 kinderen uit te dagen met de ‘Hebocon robotwedstrijd’. De wedstrijd beleeft een spannende finale op 24 november.

Tijdens Hebocon bouwen leerlingen een zo nutteloos mogelijke robot, waarbij je strafpunten krijgt voor high-tech gebruik. Deze regel zet het spel volledig op zijn kop en zorgt voor hilarische taferelen als de robots het in een ware mechanische sumoworstelwedstrijd tegen elkaar opnemen.

In vier ochtenden leerden de kinderen uit groep 6 t/m 8 alles over elektriciteit en tandwielaandrijving. Vervolgens bouwden ze met een motortje, tandwielen, een batterij en (oud) speelgoed een aantal robots. Op 24 november wordt CKC & partners omgetoverd tot een grote robot-arena en gaan de robots de strijd met elkaar aan.

Waardevolle aanvulling lesprogramma
De ambities van het CKC Digital Art Lab met dit project zijn groot. De wens is om de Hebocon robotwedstrijd volgend jaar aan elke Zoetermeerse basisschool te kunnen aanbieden. “Technologie heeft onze samenleving ontzettend veranderd en vraagt om nieuwe competenties, de zogenoemde 21ste eeuwse vaardigheden zoals samenwerken, creativiteit en probleemoplossend vermogen”, aldus Piem Wirtz, manager Digital Art Lab. “Hebocon is een Japans format en door de laagdrempeligheid zeer geschikt om kinderen technische basisvaardigheden aan te leren. Dit project is naar mijn idee een mooi voorbeeld van hoe 21ste eeuwse vaardigheden in het onderwijs ingebed kunnen worden. Deelname aan de Hebocon robotwedstrijd is een waardevolle aanvulling op het lesprogramma, die inhaakt op de actielijnen vanuit het Techniekpact 2020”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 14 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 17 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16