Afbeelding

Stadshart luidt noodklok over Holland Outlet Mall

Actueel 96 keer gelezen

Zoetermeer - Leden van de Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer (VPSZ) hebben op de Algemene Leden Vergadering hun toenemende zorgen geuit over de geplande Holland Outlet Mall ontwikkeling. Volgens de winkeliers is er een verkeerd beeld geschetst, door de gemeente gepubliceerde, onderzoeksresultaten. De VPSZ wil het Stadshart versterken en focussen op het reduceren van leegstand.
Volgens de ondernemers wordt ten onrechte de vergelijking gemaakt met het outlet center in Roermond. “Dit FOC heeft veelal buitenlandse (Duitse) bezoekers en is gelegen naast een historische binnenstad. In Zoetermeer is aanzuigende werking uit het buitenland niet reëel en is ook geen sprake van een natuurlijke aantrekkingskracht van het bestaande winkelcentrum. Zelfs de winkeliers uit Roermond hebben deze week nog een brandbrief gestuurd omdat zij problemen hebben met het outlet”, aldus Joke van Akkeren namens het bestuur van de vereniging. “Wij vrezen dat de leegstand in het Stadshart toeneemt.”
De winkeliers vereniging constateert dat in de onderzoeken oude, achterhaalde cijfers zijn gebruikt (2011, 2013) waardoor een te rooskleurig beeld is ontstaan van de mogelijke komst van de HOM. Praktijkervaring van ondernemers laat zien dat klantgedrag verandert is in de afgelopen 5/6 jaar. Er wordt steeds vaker via internet geshopt. Ook McKinsey concludeerde twee weken geleden in een nieuw onderzoeksrapport dat grootschalige leegstand dreigt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09