Afbeelding

‘Op een mooie Pinksterdag’ met Renée van Wegberg

Actueel 69 keer gelezen

Tussen Kerst en Oud & Nieuw in kun je in het Stadstheater Zoetermeer de muziekvoorstelling ‘Op een mooie Pinksterdag’ zien. Het is een ode aan drie grote Nederlandse componisten Harry Bannink, Joop Stokkermans en Ruud Bos. Annick Boer, Lone van Roosendaal en Renée van Wegberg worden begeleid door een live-orkest onder leiding van Eric van Tijn.

Zoetermeer - Streekblad sprak met Renée van Wegberg, de jongste van de drie zangeressen. Ben je je hele leven al zo muzikaal? Renée: “Mijn moeder zegt altijd dat ik eerder kon zingen dan dat ik kon praten. Altijd wilde ik graag stukjes voordragen, zingen en dansen. Ja ik heb echt al van jongs af aan liefde en passie voor dit vak!” Renée is nu ruim een jaar moeder en voelt zich “gezegend” dat ze het moederschap zo mooi kan combineren met haar vak. Van Wegberg was als puber al te zien in de Soundmixshow van Henny Huismans en brak na haar optreden in het programma AVRO’s Sterrenjacht in 2004 echt door. In 2007 rondde ze haar opleiding aan de Muziektheater Academie in Rotterdam af. Haar mooiste rol tot nu toe: de heks Elphaba in de musical Wicked. “Dat was gewoon fantastisch, ben ik trots op, echt een mijlpaal. Maar ook van kleinere producties heb ik erg genoten en veel geleerd. Bijvoorbeeld ‘Tik tik boem’ en de grappige rol die ik speelde in de musical Urinetown. Ja een lastige vraag eigenlijk.” Renée was het afgelopen jaar en ook volgend jaar te zien in de muziekvoorstelling ‘Vive la France (2)’ met Franse chansons van Charles Aznavour en Edith Piaf tot Stromae. En, heel bijzonder, vanaf september 2017 zal ze Liesbeth List vertolken in de gelijknamige muziekvoorstelling. Renée: “Het zingen en acteren in ‘Op een mooie Pinksterdag’ is fantastisch. Te gek om dit te kunnen doen met Annick de Boer en Lone van Roosendaal. Het zijn eigenlijk heel veel kleine voorstellinkjes in één. Je merkt echt dat je met cultureel erfgoed te maken hebt. Het geeft een soort verantwoordelijkheid. Ja, jong publiek moet dit repertoire ook kennen! De nostalgie wordt door het publiek niet oubollig of ouderwets ervaren. Van de week in Leeuwarden zaten er drie jonge meiden op de voorste rij mee te zingen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09