Afbeelding

Leerlingen Alfrink vouwen kraanvogels voor hun zieke docente

Actueel 72 keer gelezen

Zoetermeer - Op 18 december, tijdens de lichtjesavond op het Alfrink College, hebben leerlingen, collega’s en overige bezoekers duizend kraanvogels gevouwen voor Renate van Haasteren (43), docente economie. De Japanse legende vertelt dat als je duizend kraanvogels vouwt voor iemand, je voor diegene een wens mag doen.

Vorige maand kwam het nare bericht de school binnen dat hun geliefde docente ongeneeslijk ziek is. De grootste wens, dat zij weer zal genezen, zal helaas niet uitkomen, maar de leerlingen hopen met dit gebaar in ieder geval de pijn iets te verzachten. ‘Het was hartverwarmend en ontroerend om te zien hoe alle leerlingen elkaar hielpen en aanmoedigden een vogeltje te vouwen. Een geweldige saamhorigheid voor een kanjer die het meer dan verdient!’ (Alfrink College).

De traditionele lichtjesavond is ieder jaar een drukbezochte avond. In de gang waar de vogeltjes werden gevouwen stonden tientallen ijverig te ploeteren met op de achtergrond de klanken van een gitarist. Zo ook waren er oud-leerlingen van het Alfrink College, maar ook van het Oranje Nassau College, speciaal naar de avond gekomen om een vogeltje te vouwen voor hun docente.

Het vouwen van deze origami vogeltjes bleek nog een hele klus, maar met behulp van een aantal experts, internet en de voorbeelden is de school erin geslaagd het aantal ruim te halen.

De duizend gekleurde kraanvogels fladderen aan linten door de gangen van de school. De wens voor de docente, een mooie, liefdevolle laatste fase in haar leven, zal hopelijk vervuld worden.

Het Alfrink College kijkt hoe dan ook met een warm gevoel terug op de bijzondere avond en is dankbaar voor de tomeloze inzet en het medeleven van de leerlingen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1