Freek in actie in betere tijden
Freek in actie in betere tijden Foto: Nico Mos

“Een streep door de rekening”

Actueel 71 keer gelezen

Door Nico Mos

Zoetermeer - De Olympische (Winter) Spelen in 2018 in Zuid Korea stonden omcirkeld in zijn agenda. Dat hoogtepunt zou de afsluiting moeten worden van een fantastische carrière die vorm kreeg in 2006 en duurde tot en met 2016. Tot een blessure roet in het eten gooide. Shorttracker Freek van der Wart (29) gaat echter niet naar de O.S. Reden genoeg om hierover met de Sportman van het jaar 2016 van Zoetermeer te babbelen.

 ,,Die blessure van mij vergooit dus deelname aan de O.S. en dat is een streep door de rekening. Het enige wat mij nog rest is het NK”, aldus een teleurgestelde shorttrackschaatser Freek van der Wart. die in het dagelijkse leven bedrijfskunde studeert. Vooralsnog worden zijn dagen gevuld door te trainen in de indoor hal in Friesland. Freek: ,,Shorttrackschaatsen is mijn eten en drinken iedere dag. Ik begon met schaatsen op mijn 6e jaar en op mijn 16e heb ik mij volledig toegelegd op shorttrackschaatsen”.

Geen Olympische Spelen

,,Door een zware enkelblessure in 2016 moest ik afgelopen zomer weer opnieuw op trainen om mijn (oude) niveau te halen van voor mijn blessure”, vervolgt Freek. “Drie, vier maanden heb ik totaal niets kunnen doen en toen moest ik weer trainen om terug te kunnen komen. Ook heb ik twee kwalificatie wedstrijden de kans gehad, maar ik merkte dat het op topsnelheid niet snel en goed genoeg ging. In de wereldbekerwedstrijden moest ik mij kwalificeren voor de Olympische Spelen in Zuid Korea. Ik weet inmiddels dat ik daar niet bij hoor helaas. Ik had hier (nog) vol op ingezet en wilde mooi afsluiten. In 2014 heb ik nog wel mee gedaan aan de O.S.. Ik zat in een topteam met Daan Breeuwsma, Sjinkie de Knegt en Niels Kerstholt. De afgelopen tijd heb ik nog dagelijks mee getraind. Ik geef ze een grote kans op eremetaal in Zuid Korea”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09