Afbeelding
Foto: Robbert Roos

Gouden bergen...

Actueel 59 keer gelezen

Zo tegen het einde van het jaar is het ideale moment om terug- en vooruit te kijken. Terug naar wat achter ligt, en vooruit naar wat nog komen gaat. Ik weet niet hoe het u vergaan is, maar het afgelopen jaar is bij mij voorbijgevlogen. Ik kan terugkijken op mooie en bijzondere gebeurtenissen en ontmoetingen. Toch kijk ik liever vooruit dan achterom. De toekomst kun je nog veranderen, wat achter je ligt niet meer.

Over vooruitkijken gesproken; doet u aan goede voornemens? Zelf ben ik er niet zo van. Ik ben van mening dat je de dingen moet veranderen zodra de kans zich voordoet, niet omdat er een nieuw jaar begint. Het enige wat ik mij sinds een paar jaar voorneem is deelnemen aan de nieuwjaarsduik. Om het jaar fris en fruitig te beginnen. Elk jaar is er een goede vriendin die me belooft dit keer écht mee te duiken. Geen excuses. U voelt hem al aankomen, met wie ik ook op het koude strand van de Noord Aa sta; die goede vriendin ligt dan nog heerlijk bij man en kinderen bij te komen van een gezellige oudjaarsavond. Tja beloftes. Met de komende gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht laat de politiek zich weer veelvuldig zien. Op straat, bij evenementen of in het winkelcentrum op de hoek. Iedere partij met een eigen programma die soms verrassend veel overeenkomsten vertoont met de programma’s van andere partijen. Iedere partij belooft aandacht voor ondernemers, voor goede woningen voor senioren en jongeren. Voor een zwembad en andere goede sportvoorzieningen. Gouden bergen? Ik durf het u niet te zeggen. De toekomst zal het leren.

Deze zomer las ik een prachtige roman van Reinold Vugs, met de titel Syberg. Hierin beloofde de hoofdpersoon de Dorpsstraat met goud te zullen bekleden. Hij bleek natuurlijk een charlatan die er met veel geld vandoor ging en de inwoners van Zoetermeer bleven zonder gouden Dorpsstraat achter. We zijn een stad in ontwikkeling, met zichtbare en minder zichtbare vernieuwingen, succesvol, en minder succesvol. Wat de politiek ons de komende tijd ook gaat beloven, gouden bergen of niet, een ‘gouden’ stadhuis hebben we in elk geval alvast te pakken. En welke andere stad kan dat nu zeggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 19 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 20 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16
Afbeelding
Fascinating Jazz met vocalist Derk de Kloet 25 mrt, 16:59
Prikkelende theatervoorstelling van Theater in de Wijk
Theater in de Wijk van start in Meerzicht 25 mrt, 16:54
Sculptuur van Tilly Wils
Sculpturen Tilly Wils in de Keukenhof 25 mrt, 16:40
Heemkundige Bas Beaard geeft uitleg over de gebrandschilderde ramen van De Spar van glazenier en kunstenaar Rien van der Pol. Foto: Kees van Rongen
Hans van de Bunte hoopt op erfgoedcentrum na waardebepaling van collectie De Voorde 23 mrt, 10:48
Gedurende de hele dag, zaterdag 23 maart, krijgen klanten 15% korting op alles van de afdeling wonen & verlichting.
Opening van vernieuwde afdeling wonen & verlichting bij Bouwhof 22 mrt, 11:59